3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Suç örgütüne yönelik operasyon

Ticari malzeme yüklü araçları çalıp, içindekileri İstanbul ve Türkiye genelinde sattıkları iddia edilen suç örgütü çökertildi. 20 ayrı adrese yapılan eşzamanlı operasyonda 13 kişi gözaltına alındı. 

Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlığı Büro Amirliği ekipleri, ticari malzeme yüklü kamyon ve kamyonet gibi araçların çalınması ve çalıntı ticari malzemelerin İstanbul ve Türkiye genelinde satışlarının sağlanması suretiyle haksız kazanç elde edildiğini tespit etti. Bununla ilgili yürütülen çalışmaların ardından 15 Mart 2008 tarihinde 20 ayrı adrese eşzamanlı operasyon gerçekleştirildi. Operasyonlarda, 13 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Operasyon sonrası 13 adet kamyon ve kamyonet, 2 adet hırsızlık suçunda kullanılan kiralık araba, 1 adet çalıntı mal yüklü kamyon, 18 adet çalıntı banyo dolabı, 20 adet kamyon hırsızlığında kullanılan ham kontak anahtarı, çok sayıda çalıntı malzeme ve ev eşyaları ele geçirildi. 

Zanlılar sorgularının ardından adliyeye sevk edilirken, şahısların çaldıkları malzemeleri saklamak için İkitelli'de büyük bir depo tuttuğu, daha önceden yaşanan bir bıçaklama olayına da karıştıkları belirlendi. Çalıntı malzemelerin sahiplerine teslim edileceği belirtilirken, emniyet güçlerinin bu tür suç örtülerine yönelik operasyonlarının devam edeceği öğrenildi.

.
Yayın Tarihi : 19 Mart 2008 Çarşamba 14:09:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?