6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Şükran Kurdakul toprağa verildi

İstanbul’da 77 yaşında vefat eden şair, yazar ve edebiyat tarihçisi Şükran Kurdakul’un cenazesi, toprağa verildi. Kurdakul’un naaşı, Kızıltoprak Zühtüpaşa Camii’nde öğleyin kılınan cenaze namazından sonra törene katılanların alkışları arasında cenaze arabasına konuldu.

Şükran Kurdakul’un cenazesi daha sonra götürüldüğü Sahrayıcedit Mezarlığı’nda defnedildi.


Törene, Kurdakul’un ailesi ve yakınlarının yanı sıra DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, eski bakanlardan Ercan Karakaş ve Prof. Dr. Toktamış Ateş’in de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi katıldı.

Törene katılanlardan sanatçı Müjdat Gezen, Kurdakul’un çok iyi bir şair olmasının yanı sıra çok iyi bir insan da olduğunu ifade ederek, ”Türk edebiyatı ve insanlık çok büyük bir değer kaybetti” dedi.

Yazar Yaşar Kemal de, Kurdakul’un en eski arkadaşları arasında yer aldığını belirterek, Türkiye İşçi Partisi’nde 8 yıl beraber çalıştığı Şükran Kurdakul’un çok çalışkan bir insan olduğunu anlattı.

Yaşar Kemal, “O, çok iyi bir şairdi. O da yetmedi, edebiyat tarihleri yazmaya başladı. En iyi edebiyat tarihi yazanlardan bir tanesiydi” diye konuştu.

Yazar Rıfat Ilgaz’ın oğlu ve Çınar Yayınları’nın sahibi Aydın Ilgaz da, Şükran Kurdakul’un babasının da çok yakın dostu olduğunu dile getirerek, “Şükran ağabey, kadife gibi bir insandı. Candan, dost, insancıl bir tarafı vardı. Büyük şairdi. Toplumcu gerçekçi şiirin en gençlerindendi” dedi.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Genel Başkanı Prof. Dr. Türkan Saylan da, Kurdakul’un Cumhuriyet’i kucaklamış bir Atatürk çocuğu olduğunu vurgulayarak, “Dimdik ayakta durmasını bildi ve bütün gençliğe Atatürk, Anadolu ve şiir sevgisini aşıladı” şeklinde konuştu.

İstanbul
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2004 Perşembe 16:22:04
Güncelleme :5 Mart 2005 Cumartesi 15:50:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?