1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

Sular artık daha kaliteli

İstanbul’un su kaynaklarını artırmak mevcut arıtma tesislerine yenilerini ekleyerek İstanbul’un gelecekte artması öngörülen nüfusunun ihtiyacına çözümleri şimdiden bulmak gayesiyle çalışmalarını süratle sürdüren İSKİ, günlük 150 bin m3 gün kapasiteli Taşoluk İçmesuyu Tesisi’ni hizmete aldı.

Son teknolojilerle donatılan Taşoluk İçmesuyu Arıtma Tesisi ile 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunuyla İstanbul hizmet alanına yeni katılan Gaziosmanpaşa İlçesi’nin Taşoluk, Bolluca, Boğazköy, Haracçı, Arnavutköy Beldeleri ile Tayakadın Bölgesi ’nin içmesuyu ihtiyacı karşılanıyor. Tesisin hizmete alınmasıyla yaklaşık 150 bin nüfusa sahip söz konusu bölgeler AB ve Dünya Sağlık Örgütü kriterlerinde kaliteli ve sağlıklı içmesuyuna kavuşmuş oldular.

Tesisin yapımı sırasında gelişmiş ülkelerde uygulanan, ön dezenfeksiyonda sağlık yönünden tercih edilen ozon teknolojisi gibi pek çok son teknoloji ürünü kullanıldı. Yaklaşık 28 Milyon YTL’ye mal olan tesisin bütün birimleri bilgisayar kontrollü olarak işletiliyor; tam otomasyon ile donatılan tesiste su kalitesi ve işletme ile ilgili bütün işlemler bilgisayar ortamında yapılıyor. Bölgenin nüfus artış hızı ve gelişen endüstrisi dikkate alınarak inşa edilen Taşoluk İçmesuyu Arıtma Tesisi, günlük 300 bin kişinin içmesuyu ihtiyacını karşılayacak kapasiteye sahip.
internethaber
Yayın Tarihi : 19 Temmuz 2007 Perşembe 17:13:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?