6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Sultan Vahideddin'in torunu evlendi

SULTAN VAHİDEDDİN'İN TORUNU EVLENDİ

Osmanlı padişahı Sultan Vahideddin'in torunu Neslişah Evliyazade, İstanbul Kuruçeşme Suada'da gerçekleştirilen törenle dünya evine girdi.

Osmanlı padişahı Sultan Vahideddin'in torunu Neslişah Evliyazade, anne Hanzade Özbaş'ın sahibi olduğu Kuşadası Kısmet Otel'in bahçesinde düzenlenen törenle 28 Ağustos 2009 tarihinde genç işadamı Emre Ekmekçi ile nişanlanmıştı. Çift, İstanbul'da Kuruçeşme Suada'da gerçekleştirilen törenle dünyaevine girdi. Hanedan üyeleri de, düğün nedeniyle İstanbul'da buluşma fırsatı buldu.

Aynı zamanda milli binici olan Neslişah Evliyazade, İngiltere Kent Üniversitesi Uluslararası İlişkiler ve Politika bölümünden mezun olduktan sonra köşe yazarlığı ve Evliyazade Besi ve Süt Üretim Çiftliği'nin yöneticiliğini sürdürüyor. Son Osmanlı hükümdarı Sultan Vahideddin'in kızı Fatma Ulviye Sultan ile son Osmanlı sadrazamı Ahmet Tevfik Paşa'nın oğlu İsmail Hakkı Okday'ın torunu olan Neslişah Evliyazade, Suade Hümeyra Hanımsultan'ın kızı Hanzade Özbaş'ın ve İzmir'in köklü ailelerinden gelen merhum Osman Refik Evliyazade'nin kızı.

Neslişah Evliyazade ile nişanlı olan ve Emre Ekmekçi ise ile Adana'nın ileri gelen ve saygın ailelerinden ekonomist Tülay Ekmekçi ile makine yüksek mühendisi ve hukukçu İrfan Ekmekçi'nin küçük oğlu. Los Angelas'ta University Of Southern California Endüstri Mühendisliği, New York Colombia Üniversitesi'nde işletme master derecesine hak kazanan Emre Ekmekçi halen özel bir şirkette yöneticilik yapıyor.

SULTAN VAHİDEDDİN'İN TORUNU EVLENDİ
SULTAN VAHİDEDDİN'İN TORUNU EVLENDİ
SULTAN VAHİDEDDİN'İN TORUNU EVLENDİ
SULTAN VAHİDEDDİN'İN TORUNU EVLENDİ
İHA
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2010 Cumartesi 11:09:00
Güncelleme :19 Haziran 2010 Cumartesi 12:20:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?