6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Sultanahmet yayalaşıyor

Sultanahmet ve Ayasofya Meydanları ile bunlara bağlı 10 cadde İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yayalaştırma projesi kapsamında 7 Haziran’dan itibaren araç trafiğine kapatılacak. Turist otobüsleri, belirlenen indirme-bindirme noktalarına kadar gidebilecek

 

İstanbul’un en gözde tarihi ve turistik mekanları Sultanahmet ve Ayasofya Meydanları trafik karmaşasından kurtuluyor. Yoğun şehir trafiğinin yanı sıra her gün yüzlerce turist otobüsünün geldiği iki meydan yayalaştırma projesi kapsamında 7 Haziran tarihinden itibaren araç trafiğine kapatılacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü’nün yaptığı çalışmayla özel araçların Sultanahmet Meydanı’na girişine izin verilmezken, turist kafileleri, ring sefer yapan otobüslerle belirlenen indirme-bindirme yerlerine kadar getirilecekler. Turistler bölgede yaya olarak gezilerini tamamladıktan sonra tekrar turist otobüslerinin bulunduğu park yerine gelerek bölgeden ayrılacaklar.

Bu caddeler yaya alanı olacak

Sultanahmet ve Ayasofya Meydanı yayalaştırma projesi kapsamında; Bab-ı Hümayun Caddesi, Tevfikhane Sokak, Kutlugün Sokak, Seyit Hasan Sokak Utangaç Sokak, Dalbastı Sokak, Kabasakal Caddesi, Atmeydanı Caddesi, Ticarethane Sokak ve Yerebatan Caddesi araç trafiğine kapanarak yürüyüş ve turistik alan haline getirildi.

300 araçlık otopark hazırlandı

Turist otobüsleri için Cankurtaran Deniz Feneri’nin bulunduğu alanda 160 araçlık; Sultanahmet Camii karşısı Dalbastı Sokak, Çemberlitaş Atik Ali Camii arkası ve Sahil Kennedy Caddesi Küçükayasofya çıkışı benzin istasyonunun yanında ise 150 araçlık otopark hazırlandı. Yayalaştırılan bölgeye, resmi araçlar, itfaiye, ambulans, polis, zabıta gibi resmi görev araçlarının girişine izin verilecek ama park etmelerine müsaade edilmeyecek.

Meltem Günay - Vatan
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2010 Çarşamba 11:45:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?