30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Sultanbeyli'de yıkım gerginliği-Video

Sultanbeyli'de bulunan İSKİ havzasına seçim öncesi yapılan 60 gecekondu, ekipler tarafından yıkıldı.

Vatandaşın taş ve bıçakla direndiği yıkımda, TEM otoyolunu trafiğe kapatan gruba polis gaz ile müdahale ederek dağıttı.
Sultanbeyli Mecidiye Mahallesi Ağrı ve Amasya caddeleri üzerinde inşa edilen 60 adet kaçak binanın yıkımına sabahın erken saatlerinde başlandı. Saat 06.30 da mahalleye gelen yıkım ekipleri önce elektrik ve telefon hatlarını kesti. 300 polisin güvenlik önlemi aldığı yıkımda, ekipler ile gecekondu sahipleri arasında zaman zaman arbede yaşandı.

Evlerini yıktırmak istemeyen bazı vatandaşlar da çatılara çıkarak inmek istemedi. Polise taş ve sopalarla direnmek isteyen bazı gecekonducular kısa sürede etkisiz
hale getirildi. Evlerinin ikinci katı kaçak olan bir ailenin polise direnme gerekçesi ise dikkat çekti.

Alt katta kolon bulunmadığını öne süren aile kaçak katın yıkılması halinde alt katında yıkılacağını belirterek satırla yıkımı engellemek istedi. Eline aldığı satırı polislere gösteren vatandaş uzun süre çatıdan inmek istemedi. Polisin uzun süren çalışmaları sonucu vatandaşlar çatıdan indirilerek gözaltına alındı.

KÜÇÜK DİRENİŞÇİ HEM POLİSE HEM DE KAMERALARA SALDIRDI
Yıkım sırasında 7 yaşındaki bir çocuk yıkım için bekleyen iş makinesini engellemek istemesi ise oldukça ilginç bir görüntü oluşturdu. Yıkım alanına kaçak yollarla girerek iş makinesinin bulunduğu alana geçen minik direnişçi, kendisini uzaklaştırmak isteyen polis ve ekiplere laf atarak tepki gösterdi. Bu esnada çekim yapan kameralara da tepki gösteren minik direnişçi, polis tarafından uzaklaştırıldı.

TEM OTOYOLUNU TRAFİĞE KAPATTILAR
Sabah saatlerinde başlayan yıkımda her geçen dakika tansiyon artarken, bazı göstericiler Tem Otoyolu'nun Sultanbeyli - Uzundere mevkiini trafiğe kapattı. Yola taş ve bazı yabancı maddeler taşıyan eylemciler araçların geçişine müsaade etmediler. İkazlara rağmen dağılmayan gruba polis biber gazı sıkarak dağıttı.
Bir anda gaz bulutu içinde kalan göstericiler kaçarak olay yerinden uzaklaşırken, polis ekipleri yolları temizleyerek araç trafiğine tekrar açtı.

İSKİ'NİN ROBOCOP GÖREV YAPTI
Öte yandan İSKİ'ye bağlı "Robocop" tabir edilen ekipler de yıkımda görev aldı. Çevik kuvvet polisi gibi giyinen ve bellerinde silahları olan İSKİ çevik ekipleri dikkat çekti. Yıkım sırasında çevre güvenliği alan 'İSKİ Yıkım Timi'nin "tam donanımlı olduğu ve İSKİ havzasında bulunan kaçak binaların yıkımı için özel olarak eğitildiği öğrenildi.

İHA KAMERAMANI TAŞ DARBESİ İLE YERE YIKILDI
Göstericilerin yıkım esnasında polise direnmeleri kadar çekim yapan ve olayları görüntüleyen basın mensuplarına da zor anlar yaşattılar. TEM Otoyolunu kapatan göstericiler attığı taşlardan basın mensupları da nasibini aldı. Çekim yapan İHA kameramanı hafif şekilde yaralandı. Kameramanın düşüş anı ise kamaralara yansıdı.

ÇEVİK KUVVET ÇİKOLATA DAĞITTI.
Olaylar sırasında evinin yıkılmasına sinirlenerek fenalaşan bir vatandaş ambulansa kaldırılarak müdahale edildi. 60 gecekondunun yıkımı tamamlanırken, bir kadın iş makinesine bira şişesi fırlatması dikkat çekti. Yıkımlar sırasında polise direnen polise direnerek taşkınlık yapan 15 kişi gözaltına alındı. Yıkımlar gerginliğin artması üzerine sonlandırılırken, çevik kuvvet polisi ise çocuklara çikolata dağıtması dikkatlerden kaçmadı.

İha
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2009 Salı 14:07:55
Güncelleme :2 Haziran 2009 Salı 16:36:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
gs IP: 78.189.172.xxx Tarih : 10.10.2009 11:57:31

bu YIKIMLAR SADECE AKP NIN OYUNU ÖNCE OY ICIN YAPIN DEDI SIMDI ISLERI BITTI YIKIN DIYO