30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Sultangazi'de gergin anlar

Sultangazi Cebeci Mahallesi sakinleri, taş ocaklarını protesto etmek için yürüyüş düzenlemek isteyince polisle aralarında gerginlik yaşandı. Polisin tüm çabalarına rağmen Sultançiftliği'nde tramvay yoluna çıkan vatandaşlar, tramvay geçişlerinin yaklaşık 1 saat aksamasına neden oldu.

Cebeci Mahallesi'ndeki otobüs duraklarında toplanan 200 kişilik grup, taş ocaklarından yayılan toz nedeniyle çeşitli hastalıklarla karşı karşıya kaldıklarını belirterek, eylem yaptı. Aralarında kadın ve çocukların da yer aldığı grup, "Tozdan ölmek istemiyoruz" şeklinde slogan atarak Cebeci Caddesi'nde yürüyüşe geçti. Grup bir süre yürüyüşe devam ederken, polis grubu durdurarak yürümelerine izin vermedi. Polisin kurduğu barikatı aşan grup ise tekrar yürümeye devam etti.

Güvenlik güçlerinin sağduyulu davranmasına rağmen kısa süreli gerginlik yaşandı. Bir polis memurunun yanlışlıkla sıktığı biber gazı kadın ve çocuklara zor anlar yaşatırken, grup polisi dinlemeyerek tekrar yürüyüşe geçti. Sultançiftiği'ne kadar yürüyüp tramvay yoluna çıkan vatandaşlar, yolu trafiğe kapatarak Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay'ın gelmesini istedi. Tramvay geçişlerinin yaklaşık 1 saat süreyle aksadığı eylem sırasında vatandaşlar, dağılmaları için korna çalan vatandaşlara da tepki gösterdi.

Ardından olay yerine gelen Belediye Başkanı Altunay, vatandaşlarla konuşup ikna etmeye çalıştı. Vatandaşlara sorunun çözüleceğine dair söz veren Altunay, konuya ilişkin çalışmaların devam ettiğini söyledi. Altunay, "Ben de burada yaşıyorum ve bu sorunu biliyorum. Ama bunun için zaman lazım. Her şey istediğimiz anda olmuyor. Sadece belediye ile alakalı bir durum değil" dedi.
Vatandaşlar ise zaman zaman alkışlayıp tepki gösterdikleri Altunay'ın konuşmalarından ikna olarak dağıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 2 Ağustos 2009 Pazar 17:36:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ezgin çolak IP: 78.185.200.xxx Tarih : 2.08.2009 19:59:57

haberimiz olsaydı bizde giderdik.evimizin kapısı penceresi kapalı olmasına rağmen akşam eve geldiğimizde heryer toz içinde oluyor ve annem astım hastası gelde yaşa burada