3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Sulukule kiracılarına bayram ziyareti

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Hatice Sultan ve Neslişah Sultan Mahalleleri Yenileme Projesi kapsamında TOKİ'nin Taşoluk'ta yaptığı yeni evlerine taşınan Sulukule kiracılarına bayram ziyaretinde bulunarak, "Proje kapsamında Taşoluk TOKİ evlerinde oturanlara her ay 100 YTL yardım yapacağız" dedi. 

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Hatice Sultan ve Neslişah Sultan Mahalleleri Yenileme Projesi kapsamında yer alan ve TOKİ'nin Taşoluk'ta yaptığı yeni evlerine taşınan Sulukule kiracılarını bayramın ikinci gününde ziyaret etti. Fatih Belediyesi'nin yardımlarıyla geçtiğimiz Eylül ayında Sulukule'den Taşoluk'taki konforlu konutlara taşınan vatandaşlar, kendileriyle bayramlaşmaya gelen Başkan Mustafa Demir'i sevinçle karşıladı. Vatandaşların tek tek ellerini sıkıp bayramlarını kutlayan Başkan Demir'in Taşoluk TOKİ evlerindeki ilk ziyaret durağı, anahtar teslim töreninde elinden anahtar alan ve kendisini evine çay içmeye davet eden Muzaffer Yöyen oldu. Daha sonra ziyaretlerini sürdüren Belediye Başkanı Mustafa Demir, Sulukule kiracılarına TOKİ'ye konut taksitlerini ödemekte güçlük çeken ailelerin talebi üzerine Fatih Belediyesi olarak her ay 100 YTL'lik yardımda bulunacaklarını müjdeledi. Başkan Demir açıklamasında, zor durumdaki vatandaşlardan gelecek talep üzerine aylık 300-320 bin YTL tutarındaki konut taksitlerinin üçte birini Fatih Belediyesi'nin karşılayacağını söyledi. 

Ödemelerin Neslişah Sultan ve Hatice Sultan mahallerinde bulunan iki dernek aracılığıyla belediyeye müracaat ile gerçekleşeceği öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Ekim 2008 Çarşamba 21:48:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?