4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

SunExpress filosunu yeniliyor

SunExpress, filosundaki 3 adet Boeing 757-200 uçağı, daha genç Boeing 737-800 modelleriyle değiştirecek.

SunExpress Yönetim Kurulu, sektörde yaşanan ciddi krize rağmen, şirketin yakın vadeli büyümesine yönelik önemli kararlar aldı. Bu kapsamda ilk olarak, filodaki 3 adet Boeing 757-200 uçağının, daha genç Boeing 737-800 modelleriyle değiştirilmesi onaylandı.

SunExpress, 2009 yılının başında tamamlanacak yenilemeden sonra, 5.2 yaş ortalamasıyla Türkiye'nin en genç filolarından birine sahip olacak. Öte yandan SunExpress, 2009'da filosuna 3 yeni Boeing 737 daha ekleyecek ve uçak sayısını 20'ye çıkaracak.

Şirketin Genel Müdürü Paul Schwaiger, "Küresel havacılık sektöründe zor günler yaşanıyor. Ancak SunExpress olarak, Türkiye'nin, geleceğine güven duyması için her türlü imkana sahip olduğuna inanıyoruz. Türk turizmi rakip tanımaz bir fiyat/değer dengesi sunuyor. Büyüme planlarımız hem uçuş ağımızı hem de kapasitemizi büyütmemizi gerektiriyor. Bu nedenle 2009'da filomuzu yenileyecek ve büyüteceğiz" dedi.

SunExpress Genel Müdür Yardımcısı Hacı Say ise, "İstanbul Sabiha Gökçen uçuşlarımıza oldukça kuvvetli bir başlangıç yaptık. Yeni iç hat seferlerimizde aldığımız sonuçlardan son derece memnunuz ve artan talebe cevap vermek konusunda da istekliyiz. Yeni filo yapımız, yolcularımıza daha iyi hizmet ve daha fazla seçenek sunmamıza yardımcı olacak" diye konuştu.

Türk Hava Yolları ve Lufthansa'nın ortak kuruluşu SunExpress'in filosu, yapılacak değişiklik ve eklemelerden sonra tamamen verimliliği artıran kıvrık kanat uçlu Boeing 737'lerden oluşacak.

iha
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2008 Salı 12:01:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?