30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Şüpheli iki hasta Haseki'ye getirildi

Haseki Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Kliniği'ne ambulansla getirilen iki kişi domuz gribi şüphesi üzerine tedavi altına alındı. Hastalardan birinin Mekke'den geldiği ve Atatürk Havalimanı'nda termal kameradan geçtikten sonra yüksek ateş nedeniyle fenalık geçirdiği öğrenildi.

Atatürk Havalimanı'na saat 12.30 sıralarında inen Mekke uçağında bulunan 65 yaşındaki kadın bir yolcu termal kameradan geçtikten sonra bir anda fenalık geçirdi. Yüksek ateş, tansiyon düşüklüğü ve halsizlik nedeniyle önce Memorial Hastanesi'ne kaldırılan hasta, daha sonra Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Kliniği'ne getirildi.

Hastanın yüzünde maske olmaması dikkat çekerken, Murat Demirtaş isimli bir yakını, "Aynı uçakla Mekke'den geldik. Havalimanına indikten sonra termal kameralardan geçtik. Termal kameralarda bir şey çıkmadı. Fakat termal kameradan geçtikten sonra fenalık geçirdi. Yüksek ateş, tansiyon düşüklüğü ve halsizlik nedeniyle önce Memorial Hastanesi'ne kaldırdık. Daha sonra ise buraya getirildi" şeklinde konuştu.

Öte yandan başka bir erkek hasta da domuz gribi şüphesi üzerine ambulansla Enfeksiyon Hastalıkları Kliniği'ne getirildi. Hastanın yine maske takmadığı gözlenirken, ambulanstaki sağlık görevlilerinin maske taktıkları gözlendi. Ayrıca domuz gribi nedeniyle hastanede tedavi altına alınan Irak asıllı aileden alındığı sanılan kan örnekleri de laboratuara gönderildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2009 Pazar 18:35:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?