3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Şüpheli paketten kadın broşürleri çıktı

Bilgi Üniversitesi Kuştepe Kampusu önündeki şüpheli koliden mankenlerin yer aldığı katalog çekimleri çıktı. Broşürler vatandaşalr tarafından adeta kapışıldı.



Bilgi Üniversitesi Kuştepe Kampusu önünde bir koli gören otopark görevlileri, hemen polise haber verdi. Olay yerine gelen polis ekibi ise kolinin etrafına güvenlik şeridi çekerek bomba imha ekiplerine bilgi verdi. Bir süre sonra üniversiteye gelen bomba imha ekipleri, kolinin etrafında alınan güvenlik önleminin yetersiz olduğunu belirterek, önlemlerin arttırılmasını istedi. Ancak olay yerinde ilçe emniyetinden bir ekibin bulunması, çalışmaları güçleştirdi.



Polis ekibi meraklı kalabalığı uzaklaştırmakta güçlük çekerken, bomba imha ekipleri de telsizle merkezlerine anons ederek kontrollü patlatma yapacaklarını ancak etrafta çok sayıda çocuk ve vatandaş olduğuna dikkat çekip yardım istedi. Yaklaşık yarım saat sonra olay yerine gelen takviye ekiplerin de yardımıyla güvenlik şeridi alanı arttırıldı. Özel elbiselerini giyen bombacı polis, koliye fünye yerleştirdi. Koli, bombacı polisin de uzaklaşmasıyla kontrollü olarak patlatıldı. Kolide herhangi bir patlayıcı madde çıkmaması herkesi sevindirdi. Bu arada, koliden çıkan ve içinde mankenlerin katalog çekimlerinin bulunduğu broşürler, çocuklar ve büyükleri tarafından kapışıldı.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2008 Perşembe 16:06:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?