4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Suriye Pasajı'nda yangın paniği

Beyoğlu'ndaki bir pasajın en üst katında çıkan yangın paniğe neden oldu. İtfaiye ekipleri alev alev yanan çatıyı söndürürken, bir itfaiyecinin elinden fırlayan hortumdan çıkan tazyikli su vatandaşları ıslattı. 

Alınan bilgiye göre, İstiklal Caddesi üzerindeki Suriye Pasajı'nın 7. katındaki bir dairede yangın çıktı. Yangın kısa sürede çatıyı da etkisi altına aldı. Pasajın çatısı alev alev yanarken, çevrede büyük panik yaşandı. Pasajdaki vatandaşlar, panik halinde koşarak dışarıya çıktı. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale etti. Vatandaşlar da söndürme çalışmaları sırasında itfaiye ekiplerine yardımcı oldu. Söndürme çalışmalarına destek vermek üzere hazırlık yapan bir itfaiyecinin elindeki hortum, tazyikli suyun bir anda gelmesiyle birlikte fırladı. Hortumdan çıkan tazyikli su, vatandaşların ıslanmasına neden oldu. Ölen ya da yaralananın olmadığı olayda, maddi hasar meydana geldi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2008 Cuma 15:40:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
serkan yağcıoğlu IP: 85.97.66.xxx Tarih : 8.11.2008 00:30:36

surıye pasajındakı gırısdekı konusu gecen restoranın (köftecinin)işletme müdürüyüm. buranın yangın sırasında ınsanlara servıse devam ettıgı yönündeki yazılanlar kesınlıkle asılsızdır bılmenızı ısterımkı yangın sırasında bızler ılk müdaheleyı gerektigince yapmamıza karsın alevlere mani olamadık bununla beraber ıcerıde bulunan turıstlerın ve vatandaşlarımızın panık yapmaması ıcın gereklı talımatları bızzat ben verdım cünkü bu haberlerı yapan arkadaslar yangının catı katında oldugunu unutmus olmalılarki ınsanların yameğe devam ettiklerini yazmışlar bu boyle degıl ınsanları yavaş ve sakin bir şekilde güvenli olan noktalardan bina dışına yönlendirdik sizlerin bunu bilmesini isterim.yangın esnasında ust katlardan cısımler düsmesi sonucu yaralanmalara vede ölümlere yol acabilirdi panikle dısarı cıkan ınsanlar bunu düşünemez tabı bu yazıları yazan arkadaslarda düşünememiş heralde! saygılarımla serkan yağcıoğlu