6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Taburcu olan hasta 9 saat sonra öldü

TABURCU OLAN HASTA 9 SAAT SONRA ÖLDÜ

Ümraniye'de yüksek ateş ve boğaz ağrısı şikayetiyle gittiği hastanede yapılan müdahalenin ardından evine gönderilen 33 yaşındaki Murat Işık, 9 saat sonra hayatını kaybetti. Işık'ın kesin ölüm nedeni yapılacak otopsiden sonra netlik kazanacak.

Alınan bilgiye göre, tekstil firmasında çalışan Murat Işık, geçtiğimiz gün yüksek ateş ve boğaz ağrısı nedeniyle Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada yapılan muayenesinden sonra ateşi düşürülerek evine gönderilen Işık, olaydan 9 saat sonra hayatını kaybetti. Işık'ın aynı hastaneye götürülürken yolda öldüğü belirlenirken, olayla ilgili inceleme başlatıldı.

Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servis Klinik Şefi Özlem Güneysel konuyla ilgili olarak İHA muhabirine açıklamalarda bulundu. Murat Işık'ın yüksek ateş ve boğaz ağrısı şikayetiyle salı günü saat 18.00 sıralarında acil servise başvurduğunu belirten Güneysel, "Arkadaşlarımızın muayenesi sonucunda 39 derece ateş tespit edilmiş ve hasta müşahede altına alınmıştır. Ateş düşürücü ve damardan bir sıvı verilerek yaklaşık 3 saat müşahede altında tutulmuştur. Bu süre sonucunda ateşin düştüğü saptanmış, genel durumda düzelme görülmüş, ateş düşürücü ve antibiyotik ile boğaz enfeksiyonu saptanan hasta taburcu edilmiştir" dedi.

Hastanın gece saat 03.00 sıralarında hayatını kaybetmiş bir şekilde 112 ambulansıyla tekrar acil servise geldiğini belirten Güneysel, yapılan tüm müdahalelere yanıt alınamadığını ve hastanın hayatını kaybettiğini belirtti. Hastanın kullanılan ilaçlar nedeniyle hayatını kaybettiğine dair iddiaların olduğunu, ailenin bu konuyu kendileriyle de görüştüğünü belirten Güneysel "Biz böyle bir ilaç reaksiyonu olduğunu düşünmüyoruz. Bizim açımızdan da şüpheli bir ölümdür, o yüzden savcılığa intikal etmiş bir vakadır. Otopsi yapılması isteği de bizim tarafımızdan gelmiştir" diye konuştu.

Klinik Şefi Özlem Güneysel, hastanın hayatını kaybetmesinin nedeninin ne olabileceği sorusu üzerine de, "Bunu bilemiyoruz. Herhangi bir madde kullanımı ya da bugüne kadar hiç kimsenin bilmediği altta yatan bir rahatsızlık olabilir. Ama ne olduğu konusunda bir fikrimiz yok. Beyin damarları içerisinde yer alan anevrizma dediğimiz baloncuklar vardır. Bazı durumlarda bunların patlaması sonucunda hasta hayatını kaybedebilir. Elim bir olaydır ancak eş zamanlı olarak meydana gelmiş olabilir, bunu bilme şansımız yok. Adli tıbbın vereceği rapor bize bu konuda ciddi anlamda yardımcı olacaktır" diye konuştu.

Murat Işık'ın eniştesi Mustafa Dinç ise yaşanan olayları şöyle anlattı:

"İşyerinde rahatsızlanmış ve Ümraniye Devlet Hastanesi'ne kaldırılmış. Burada kendisine serum verildikten sonra eve gönderilmiş. Murat eve gelmiş eşiyle çocuklarıyla yemek yedikten sonra ilacını içip yatmış. Gece saat 02.00 sularında rahatsızlanınca eşi ambulans çağırmış ama murat yolda hayatını kaybetmiş. Doktora sadece boğaz yanması ve ateş şikayetiyle gitti. Biz yanlış teşhisten şüpheleniyoruz. Buradan çıkacak raporu bekliyoruz" diye konuştu.

TABURCU OLAN HASTA 9 SAAT SONRA ÖLDÜ
İHA
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2010 Perşembe 11:09:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?