3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Taciroğlu'nun yalısı icradan satılık

Halk Bankası’na 2 milyon 674 YTL olan borcunu ödeyemeyince icralık olan Peysan Peynircilik’in sahibi Ali Zafer Taciroğlu’na ait Sarıyer’deki yalı, bankanın talebi doğrultusunda ihale ile satışa çıkarıldı.

İkinci derece tarihi eser, beş katlı yalı ve hemen önündeki bahçeye 5.6 milyon YTL değer biçildi. Yalı için ilk ihale, Sarıyer İcra Müdürlüğü’nde, 27 Mayıs’ta yapılacak. Yalı ve bahçe, toplam bedelin yüzde 60’ı üzerinden açık arttırmaya sunulacak. Alıcı bulunmadığı takdirde satış, 6 Haziran’da tekrarlanacak.

AVUKATLAR HACİZ İSTEDİ: Halk Bankası avukatları, Taciroğlu ve sahibi olduğu Tarım Tarımsal Gıda Sanayi ve Mühendislik Hizmetleri Araştırma Pazarlama AŞ’den alacaklarını tahsil etmek için 2006 Aralık’ında İstanbul 10. İcra Müdürlüğü’ne başvurdu. Banka avukatları, faiz ve masraflar dışında 2 milyon 674 bin 833 YTL değerindeki alacağı nedeniyle Taciroğlu’nun sahip olduğu gayrimenkuller ile üçüncü şahıslardaki alacaklarına haciz konulmasını talep etti. İcra müdürlüğü, bankanın talebi doğrultusunda Taciroğlu’na 7 gün içinde borcunu ödemesi ya da mal beyanında bulunması için tebligat yolladı. Taciroğlu’nun yükümlülüklerini yerine getirmemesi üzerine Sarıyer İcra Müdürlüğü’ne haciz işlemlerinin gerçekleştirilmesi için talimat yollandı. Yeni Mahalle Karakütük Caddesi 61 numaradaki 216 metrekare bahçe cinsi taşınmaz ile 287 metrekare bahçe içindeki yalının tamamına haciz kondu. Taciroğlu borcunu ödemedi ve taşınmazlar geçtiğimiz hafta satışa çıkarıldı.

TARİHİ ESER YALI: Bilirkişi, Serezli Fuat Bey tarafından 1901’de geleneksel Osmanlı-Türk mimarisiyle inşa edilen İstanbul Boğaz manzarasına sahip ikinci derece tarihi eser yalıya 4 milyon 612 bin 800 YTL değer biçildi. Yalının hemen önünde bulunan ve cadde ile kesilen 216 metrekarelik bahçenin değerinin ise 1 milyon 84 bin 400 YTL olduğu belirtildi.

BAHÇE YEŞİL ALAN: Raporda 1983 Boğaziçi Öngörünüm Bölgesi Uygulama İmar Planına göre Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Kararları’na uygun olarak yıkımı ve plan dahilinde yeniden yapılmasında sakınca olmadığı belirtildi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2008 Çarşamba 13:04:19
Güncelleme :23 Nisan 2008 Çarşamba 13:09:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?