4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Tacizci İranlı sınır dışı edildi

Yılbaşı gecesi Taksim Meydanı'nda turistleri taciz ederken görüntülenen ve gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan İranlı Mokhtar Ahbari A., yeniden gözaltına alınarak sınır dışı edildi.


Taksim Meydanı'ndaki yılbaşı kutlamalarında turistleri taciz ederken görüntülendikten sonra gözaltına alınan ve şikayetçi olmadığı için serbest bırakılan İranlı Mokhtar Ahbari A. (40), Beyoğlu Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tarafından bu akşam yeniden gözaltına alındı.

Taksim Polis Merkezi'nde ifadesi alınan İranlı turist, yapılan işlemlerinin ardından Yabancılar Şubesi'ne gönderildi. Polis merkezindeki işlemlerinin ardından, İranlı Mokhtar Ahbari A'nın, "Genel asayiş ve güvenliği bozma" ve "Üzerinde ülke içinde yaşamak için yeterli para bulundurmama" sebebiyle sınır dışı edileceği bildirildi. Yabancılar Şubesi'ne götürülürken polis merkezi önünde gazetecilerin sorularını yanıtlayan İranlı turist, "Ben o kadına yardım etmek istemiştim. Onu korumak, iyilik yapmak istedim. Taciz yapmak gibi bir niyetim yoktu. O kadınla biz arkadaştık. Benim bir suçum yok" diyerek alınan karara tepki gösterdi.


27 Aralık 2007 tarihinde Türkiye'ye giriş yapan İranlı turist, önceki gün serbest bırakıldıktan sonra yeniden Taksim Meydanı'na gelmiş ve vatandaşların büyük tepkisi ile karşılaşmıştı.

iha
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2008 Cuma 05:14:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?