3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Tacize karşı mor iğne

Her yılbaşı gecesi Taksim’in alışıldık görüntülerinden olan tacize dikkat çekmek isteyen Mor Çatı üyeleri, kadınlara, tacizcilere batırmaları için mor iğne dağıttı.

“Acımadan batırın” sloganlarıyla dağıtılan iğnelere, kadınlar kadar erkekler de ilgi gösterdi. Her yılbaşı gecesinde Taksim’in taciz meydanına dönüşmesine rağmen, tacizcilerin 57 YTL ceza ile serbest bırakılması kadınları harekete geçirdi. İlk kez 1989’da tacize karşı iğne kampanyasını düzenleyen Mor Çatı, 31 Aralık gecesine kadar İstiklal Caddesi’nde kadınlara mor kurdeleli yorgan iğnesi dağıtmaya başladı.

Mis Sokak önünde önceki akşam toplanan 20 kadının, sembolik bir ücret karşılığı dağıttığı iğnelere özellikle erkeklerin ilgisi şaşırtıcıydı. Erkeklerden bazılarının, iğneleri yakalarına takması dikkat çekti. “İşte tacize karşı süper koruyucu”, “Utanma haykır susma iğneyi batır”, “Geceleri de sokakları da terk etmeyeceğiz” yazılı dövizler taşıyan kadınların dağıttığı iğneleri alan kadınlar, iğneye rağmen yılbaşında Taksim’e gelmekten çekindiklerini söyledi. Açıklamada da, “Erkekler istediği saatte, istediği yere gidebiliyor. Biz kadınlar da istediğimiz saatte, istediğimiz kıyafetle, istediğimiz yere gidebilmeliyiz” denildi.

Milliyet
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2008 Çarşamba 14:25:13
Güncelleme :31 Aralık 2008 Çarşamba 14:35:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?