4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Tahtakale rahat

Amerika Birleşik Develeri'nde başlayıp, bir anda tüm Avrupa'yı etkileyen küresel kriz, Türkiye'yi de etkisi altına aldı. Tahtakale'de piyasaların nabzını tutan ayaklı borsacılar endişeli ve bir o kadar da temkinli bekleyişini sürdürüyorlar.


Ayaklı borsanın operatörü olarak bilinen Osman Ataç, son dönemde ABD'de başlayıp Avrupa'ya sıçrayan küresel krize ilişkin İhlas Haber Ajansı muhabirine açıklamalarda bulundu.


Osman Ataç, Döviz cephesinde korkulacak bir durum olmadığını, ama herkesin pozisyonuna göre hareket etmesi gerektiğini vurgulayan Ataç "Herkes ayağını yorganına göre, kolunu da ceketine göre uzatsın" dedi.


Krizin sadece ADB değil, Avrupa'ya da yayıldığını altını çizen, Ataç "Amerika ve Avrupa'daki kriz Türkiye'yi de mutlaka ama mutlaka olumsuz yönde etkileyecek ve etkiliyor" diye konuştu.


Dövizdeki yükselişe dikkat çeken Ataç, "Doların fiyatı en son Arife Günü 1.200'lerdeydi, şu anda ise 1.3070 civarında seyrediyor. Yani yüzde 4'ün üzerinde bir yükseliş var. En büyük kayıp borsada, hisse senetlerinde yaşandı. İlk açılışta yüzde 6'ya yakın bir değer kaybı vardı. Bizim döviz kısmında herhangi bir sıkıntı yok. Olacak bütün sıkıntılar hisse senetlerinde yaşanacak. Faizler belki yükselecek ama döviz cephesinde korkulacak herhangi bir durum yok" dedi.


Ataç, "Dövizi 1.300'lerde almış olan kişiler kar ederlerse belki satabilirler. Ama 'dövizi alın, uzun vadeli çok kar edeceksiniz veya zarar edeceksiniz' deme şansımız yoktur" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2008 Cuma 15:39:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?