2
Mayıs
2024
Perşembe
İSTANBUL

Taksi zamlanıyor

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, taksicilere, Ramazan Bayramıdan sonra taksi ücretlerine zam yapılacağı müjdesini verdi.

Büyükşehir Belediyesi ile İstanbul Otomobilciler Esnaf Odası'nın, Düzenlediği "Mesleki Geliştirme ve Uyum Kursları"nın sertifika töreninde konuşan Topbaş, 2010 yılı Avrupa Kültür Başkenti ve AB'ye giriş sürecindeki Türkiye'nin lokomotifi olan İstanbul'da, hizmet alanında birtakım değişiklikler yapmanın zorunluluk olduğuna işaret eden Topbaş, "İstiyoruz ki, dünyanın konuştuğu bu şehir, dünyayla yarıştığında en önde olsun. Gelenler etkilensinler" dedi.

Eğer taksi hizmetlerinin kalitesi yükselirse, toplu ulaşımı kullanmak istemeyen, ancak taksilerle yaşadıkları sorunlar nedeniyle kendi aracıyla trafiğe çıkmayı tercih edenlerin tekrar taksileri tercih edeceğini vurgulayan Topbaş, böylece İstanbul'de hem trafik sorununun biraz daha rahatlayacağını hem de taksici esnafının gelirinin artacağını anlattı.

Topbaş, şoförlerin hayatına yönelik saldırıları engellemek için araç içi kabinler, GPS ile araç takip sistemi, kamera gibi düzenlemeleri düşündüklerini kaydederek, "Arzu ettiğiniz bir zam olayı var. Onu da bayram sonrası inşallah yapacağız" dedi.


aa
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2006 Salı 09:08:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?