30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Taksiciler Taksim'i kapattı

Korsan taksileri protesto eden taksicler Taksim meydanında trafiği keserek eylem yaptı.

Taksicilerin trafiği kesmesi üzerine trafik ekiplerinin ceza kesmesi taksicileri çileden çıkardı. Emniyet görevlileri ile taksiciler arasında uzun süren tartışma ceza kesilmeyeceğinin söylenmesi üzerine sona erdi. Ancak ekipler araçların plakasını almaya devam ettiler.

Akşam saatlerinde Taksim meydanında Korsan taksi eylemi vardı. İstanbul'da çok sayıda korsan taksinin faaliyet göstermesine tepki gösteren taksiciler yine sokaklara çıktı. Meydanda tur atarak korsan taksiyi protesto eden taksiciler, trafik ekiplerinin engeline takıldı.

Taksim meydanında trafiğin felç olması üzerine ceza makbuzlarına sarılan trafik ekipleri taksicilere ceza yazmaya başlayınca tartışma çıktı. Polise tepki gösteren taksiciler, "Korsan taksiciler yüzünden zaten evimize ekmek götüremiyoruz. Yeni zam verdiler. Onu da siz alın" şeklinde tepki gösterdi.

Yetkili bir emniyet müdürünün gelmesi ile tartışma daha da alevlendi. Emniyet müdürü, "Ceza kesmeyeceğiz. Yolu kullanan bir çok insan var. Trafiği aksatmadan açalım" demesi üzerine taksiciler ikna oldu. Ancak polislerin taksilerin plakalarını alarak işlem yaptıkları görüldü. Eylem taksicilerin dağılması üzerine sona erdi.

 

iha
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2009 Cumartesi 09:14:52
Güncelleme :29 Ağustos 2009 Cumartesi 09:30:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?