3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Taksiciler Tem Otoyolu'nu trafiğe kapattı

Güngören'de kimliği belirsiz kişi tarafından gasp edilerek vücuduna aldığı 6 bıçak darbesiyle hayatını kaybeden taksici Şaban Şahin, meslektaşlarının protesto gösterileri arasında son yolcuğuna uğurlandı. TEM Otoyolu'nun tüm şeritlerini trafiğe kapatan taksicilerle, diğer araç sürücüleri arasında tartışma yaşandı. 

Önceki gece Güngören'de bir kişi tarafından gasp edilerek vücuduna aldığı 6 bıçak darbesiyle hayatını kaybeden Şaban Şahin (56) için Okmeydanı Beraat Camii'nde bir cenaze töreni düzenlendi. Törene talihsiz taksicinin 2 oğlu Tuncay ve Olcay, Kağıthane Şoförler Odası Başkanı Akın Atlı, çok sayıda taksici meslektaşı ve sevenleri katıldı. Tuncay Şahin gözyaşlarına boğuldu. Babasının nasıl öldüğü anlatan gözü yaşlı oğul, "Babamı şark kahvesinde müşterisini almış. Daha sonra Güngören tarafına geldiğinde kimliği belirlenemeyen bir müşteri ona100 YL vermiş. Babam paranın sahte olduğunu anlamış, sonra müşteriye seslenmiş. Tartışmaya girmişler. Şahıs babamın parasını almış, 6 yerinden bıçaklamış. Babamı öldürdü. Bizim için ekmek parasına çalışıyordu. Onun canını alanın, devletinde canını alması gerekir. Cezasının verilmesini istiyorum" dedi. 

Akın Atlı ise "Ben de gasp edilmiştim beni gasp eden kişi Rahşan affıyla serbest kalmış. Buna çözüm bulunmasını istiyoruz" diye konuştu. 

Cenaze törenine katılan meslektaşları bir hayli üzgündü. Taksiciler, "Çelik kabin mi yapıyorlar, kamera mı takacaklar bilmiyoruz. Ama bir an önce çözüm bulunsun" ifadelerini kullandı. 

Öğlen namazının ardından kılınan cenaze namazını sonrasında Şahin'in tabutu cenaze aracına kondu. Şahin toprağa verilmek üzere Hasdal Mezarlığı'na götürülürken, taksicilerle konvoy halinde cenaze aracının arkasına takıldı.
Önlemlerin artırılmasını isteyen taksiciler, TEM Otoyolu'nu trafiğe kapattı. Bu sırada trafikte yoğunluk yaşandı. Yolda kalan diğer sürücüler, taksicilerle ağız dalaşına girdi. Taksiciler kendilerine öfkelenen sürücülere, "Burada adam öldü, taksicilerle ölüyor" şeklide tepki gösterdi. 

TEM Otoyolu'nun tüm şeritlerini trafiğe kapatan taksiciler, konvoy eşliğinde Hasdal Mezarlığına doğru hareket etti.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2008 Perşembe 15:11:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?