6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Taksilere AB standartı geliyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Taksiciler Odası ile otomobil üreticileri İstanbul’da çalışacak taksilerin yeni modelinin belirlenmesi ve taksilere AB standartı getirilmesi için çalışmalarını sürdürüyor.

Merter’deki İstanbul Büyükşehir Belediye Sarayı’nda Genel Sekreter Yardımcısı Mesut Pektaş başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda şehir sınırları içinde hizmet veren taksiler masaya yatırıldı.

Ford, Toyota, Reno Mais, Hundai ve Karsan otomotiv firmalarının temsilcileri ile İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Temsilcisi Mustafa Silah Yürekli’nin yer aldığı toplantıda, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Rafet Bozdoğan ile APK Daire Başkanı Cengiz Güngör de hazır bulundu.

Mesut Pektaş; "Proje 1 yıl içersinde hayata geçecek..."

Toplantıda konuşan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mesut Pektaş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mimar Kadir Topbaş’ın talimatıyla bu dönem içersinde AB standartlarında yeni bir taksi modelinin belirlenmesi ve taksilerdeki hizmet kalitesinin yükseltilmesi çalışmalarının tamamlanacağını açıkladı.

"İstanbul’daki taksilerin modellerinin, taksilerin güvenliğinin ve hizmet kalitesinin en kısa zamanda 21. yüzyıla yakışır bir seviyeye yükseltmek istiyoruz" diyen Mesut Pektaş, söz konusu projenin etkilerinin 1 yıl içersinde yaşanarak görülebilecek hale geleceğini söyledi.



İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin son aşamasına geldiği kent oto kontrol sistemi ile 1 yıl içersinde itfaiye, İETT gibi araçların trafikteki konumunu belirleneceğini ifade eden Pektaş, bu elektronik sistemin taksilerin trafikteki seyrinin takibinde de kullanılacağını söyledi. Pektaş, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin kent haritasının bu teknolojiye uygun hale getirildiğini kaydetti. Üretici firmalardan yeni taksi modellerinin dizaynını bu gelişmeleri dikkate alarak yapmasını isteyen Genel Sekreter Yardımcısı, taksilerin trafikteki seyrinin Büyükşehir’in projeleri arasında yer alan taksi cep duraklarının önümüzdeki yaz bütün İstanbul’a yayılmasıyla azaltılacağını da sözlerine ekledi.

İstanbul’a özel yeni bir taksi modeli tasarlanıyor...

Toplantıya katılan üretici firmaların temsilcileri de İstanbul’da böyle bir çalışmaya uzun zamandır ihtiyaç duyulduğunu ve bu yöndeki çalışmalarının sürdüğünü belirterek, yeni modelde can güvenliği, ABS fren sistemi, klima ve konfor gibi özelliklerin mutlaka yer alacağını ifade ettiler.

İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Temsilcisi Mustafa Silahyürekli ise, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile ortak yürüttükleri proje kapsamında taksicilerin de daha bilinçli ve eğitimli bir hale getirileceğini, işsiz kalan her insanın geçici olarak taksicilik yapmaması için çalışmalarının olduğunu vurguladı.
Kenthaber
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2004 Pazartesi 09:24:58
Güncelleme :9 Kasım 2004 Salı 17:51:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?