6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Taksilere 'ucuz ayar' tuzağı

Taksi ücretlerine gelen zamdan sonra Anadolu Yakası’nda taksimetrelerini ayarlatmak isteyen yüzlerce taksiciyi dolandıran Hakan K., taksicilerden topladığı yaklaşık 50 milyarla kaçtı.

Polis, Hakan K.’yı yakalamak için her yerde arama başlattı.

Taksi ücretlerin yapılan yüzde 16 zamın ardından dün gece geçilecek yeni tarifeye göre taksimetrelerini ayarlatmak isteyen yüzlerce taksici, 5 milyon daha ucuza taksimetre tarifesi ayarladığını söyleyen Hakan K. tarafından sahte makbuz düzenlenerek dolandırılmıştı. Taksicilerden yaklaşık 50 milyar lira para toplayan K., dün gece saat 21:30 sıralarında evini ve iş yerini boşaltarak kayıplara karıştı. Polis tarafından her yerde aranan K.’nın daha önce de taksimetre ayarı yaptığı öğrenildi.

Bu arada Hakan K. tarafından dolandırılan taksiciler bu sabahtan itibaren, yetkili bayiden ayar yaptırmak için sıraya girdi. Bayi önünde uzun kuyruklar oluşturan taksiciler, Anadolu Yakası’nda 1, Avrupa Yakası’nda ise 2 yetkili bayinin ayar yaptığını bu nedenlerle uzun kuyruklar oluşutuğunu söylediler. Kuyrukta beklemek istemediklerini kaydeden bazı taksiciler, diğer arkadaşlarının bu kuyruklar nedeniyle dolandırıcıların tuzağına düştüğünü belirttiler.

Mağdur taksiciler Şamil Korkmaz ve Ali Dirier, uzun kuyruklar nedeniyle beklemek istemedikleri için dolandırıcıların tuzağına düştüklerini anlattılar. Dolandırılan taksiciler, yıllardır tabelası olan Hakan Kabataş’ın sahte makbuz karşılığında 25 milyonlarını aldıktan sonra kayıplara karıştığını belirttiler. Taksimetrelerinin gece yarısından sonra yeni ayara geçmemesinden şüpelen taksiceler, Hakan Kabataş’ın dükkanına geldiklerinde dükkanı kapatıp ortadan kaybolduğunu belirttiler.

Haber7
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2004 Perşembe 15:30:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?