20
Nisan
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Taksim İlkyardım Hastanesi taşınıyor

Sağlık Bakanlığı, Taksim İlkyardım Hastanesinin Gaziosmanpaşa ilçesi Karayolları Mahallesindeki yeni binaya taşınması nedeniyle, 13 Eylül saat 17.00 itibarıyla acil servis dahil tüm faaliyetlerinin durdurulacağını bildirdi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Taksim İlkyardım Hastanesinin (Gaziosmanpaşa Eğitim ve Araştırma Hastanesi Taksim Yerleşkesi), Gaziosmanpaşa ilçesi Karayolları Mahallesinde inşa edilen tam teşekküllü yeni binaya taşınacağı belirtildi.

Açıklamada, bu nedenle 13 Eylül saat 17.00 itibarıyla acil servis dahil hastanenin tüm faaliyetlerinin durdurulacağı ifade edildi.

"Eski binanın yerine AVM yapılacağı iddiaları gerçek dışıdır"

Taksim yerleşkesindeki mevcut hastanenin ekonomik ömrünü tamamladığı ve modern hastane konseptine uymadığına işaret edilen açıklamada, şunlara yer verildi:

"Binanın yenilenmesi ise mevcut binayı modern hastane kimliğine kavuşturmayacağı gibi maliyeti de daha yüksek olacaktır. Bu nedenle hastanenin binası yıkılarak, mevcut yerinde hasta konforunun en üst düzeyde sağlanacağı, 200 yataklı, 64 poliklinik odalı, 43 yoğun bakım yataklı ve 44 bin 950 metrekare alana yeni hastane binası yapılması planlanmaktadır. Eski binanın yerine AVM yapılacağı iddiaları ise tamamen gerçek dışıdır. Bakanlığımızca hazırlanan farklı projeler Anıtlar Kuruluna gönderilmiştir."

"Hastane cihazları da yenilenecek"

Açıklamada, Gaziosmanpaşa Karayolları Mahallesinde inşa edilen Taksim Gaziosmanpaşa Eğitim ve Araştırma Hastanesinin, 24 bin 826 metrekare arsada, 61 bin 607 metrekare kapalı alanı, 300 yatak sayısı, 100 poliklinik odası, 36 yoğun bakım yatağı ve 6 ameliyathanesiyle hizmete açılacağı bildirildi.

Modern hastane konseptiyle inşa edilen binada hasta odalarının da 1 veya 2 kişilik dizayn edildiği belirtilen açıklamada, ayrıca odalarda banyo, tuvalet, televizyon, buzdolabı ve refakatçi koltuğu bulunduğu vurgulandı.

Taşınmayla birlikte hastane cihazlarının da yenileneceğine işaret edilen açıklamada, Taksim Gaziosmanpaşa Eğitim ve Araştırma Hastanesinin yeni binasında 30 Eylül itibarıyla hizmet vermeye başlayacağı kaydedildi.  

AA
Yayın Tarihi : 10 Eylül 2013 Salı 12:59:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?