6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Taksim karıştı!

TAKSİM'DE İZİNSİZ GÖSTERİYE POLİS MÜDAHALESİ

Terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan'ın yakalanmasının yıldönümü nedeniyle Taksim'den Galatasaray'a yürümek isteyen gruba polis izin vermeyince olaylar çıktı. Polise taşlarla saldıran gruba güvenlik güçleri biber gazıyla müdahale etti.

Barış ve Demokratik Çözüm Platformu adı altında yaklaşık 200 kişilik grup, Taksim Meydanı'nda toplandı. Göstericiler, teröristbaşı Öcalan'ın yakalanmasının yıldönümü nedeniyle sloganlar atarak toplu halde Galatasaray Meydanı'na yürümek istedi. Bölgede yoğun güvenlik önlemleri alan polis, aralarında BDP Milletvekili Sebahat Tuncel'in de bulunduğu grubun yürümesine izin vermedi. Bu sırada göstericiler oturma eylemi yaparken, Sebahat Tuncel kısa bir basın açıklaması yaptı. Tuncel'in açıklaması sırasında terörist başından bahsederken "Sayın" ifadesini kullanması dikkat çekti.

Göstericiler, açıklamanın ardından başlayan dolu yağışı ve polisin tüm uyarılarına rağmen yürüyüşe geçti. Polis ve grup arasında gerginlik yaşanırken, ara sokaklara doğru yönelen grup polise taş attı. Bunun üzerine güvenlik güçleri, gruba biber gazıyla müdahale etti. Polis ve göstericiler arasındaki kovalamaca, ara sokaklarda bir süre devam etti. Tarlabaşı ve Dolapdere'ye yönlenen göstericilerden bazıları yol üzerinde park halinde bulunan araçların camlarını kırdı. Yaşanan kovalamacanın ardından polis bazı göstericileri gözaltına aldı.

TAKSİM'DE İZİNSİZ GÖSTERİYE POLİS MÜDAHALESİ
TAKSİM'DE İZİNSİZ GÖSTERİYE POLİS MÜDAHALESİ
TAKSİM'DE İZİNSİZ GÖSTERİYE POLİS MÜDAHALESİ
İHA
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2010 Pazartesi 14:08:02
Güncelleme :15 Şubat 2010 Pazartesi 18:40:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?