30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Taksim'de 1 Mayıs'a red

İstanbul Valisi Muammer Güler, Türk-İş'in 1 Mayıs'ın Taksim'de kutlanması için yaptığı başvurunun reddedildiğini belirterek, "Herhalde bu sonuçtan sonra Kadıköy ile ilgili bir talepleri olur" dedi.

23 Nisan Ulusal Egemenli ve Çocuk Bayramı nedeniyle minik öğrencilei makamında kabul eden Vali Muammer Güler, basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını cevaplandırdı. Güler, Türk-İş'in 1 Mayıs'ın Taksim meydanında kutlanması için yaptığı başvurunun değerlendirildiğini ancak kabul edilmediğini ifade ederek, "Dün itibari ile o talepler yerine getirilmedi. Zaten Kadıköy'de miting yapacaklarını da söylemişlerdi.

Herhalde bu sonuçtan sonra Kadıköy ile ilgili bir talepleri olur. Dün itibari ile 1 Mayıs meclis tarafından resmi tatil ilan edildi. 1 Mayıs'ın artık gerginliklerin olmadığı, barış ve huzur içinde kutlanmasını temenni ediyoruz. Taksim'de tarihte yaşanan olaylarla ilgili bir anma töreni yapılmasını saygı ile karşılıyoruz. Ancak bu tür toplumsal programlar için uygun değil. Kazlıçeşme, Kağıthane, Çağlayan gibi birçok meydanımız var. Onlardan hangisini isterlerse kullandırabiliriz.

1 Mayıs'ta artık kötü görüntülerin yaşanmasını istemiyoruz. 2010 Avrupa Kültür Başkenti olan İstanbul'un kötü görüntülerle dünyada tanınmasını istemiyoruz. Ancak ille de Taksim'de eylem yapmak isteyenler varsa bu yasal değil" dedi.

Vali Muammer Güler, Poyrazköy'deki kazılarda ele geçirilen mühimmatlarla ilgili sorulara ise, "Cumhuriyet savcılarımızın konuyla ilgili takibi devam ediyor. Adli soruşturma devam ettiği için bir açıklama yapmamız doğru değil" diye yanıt verdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2009 Perşembe 11:00:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?