4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Taksim'de bomba paniği

Belçika konsolosluğu ve ANAVATAN Partisi önüne bırakılan ve etrafı kablo ile çevrilmiş paket su topu ile iki defa patlatıldı. Bomba süsü verilmiş paketin imhası nedeniyle Sıraselviler Caddesi 1,5 saat süreyle trafiğe kapatıldı.


Dün akşam saat 20.00 sıralarında Taksim Sıraselviler Caddesi Belçika Konsolosluğu ve Anavatan Partisi önündeki köprüye kimliği belirsiz kişilerce bırakılan bomba süsü verilmiş paket paniğe yol açtı. İçine kağıt sıkıştırılmış plastik boru ve etrafı kablo ile çevrilmiş paketi gören vatandaşlar, durumu polise bildirdi. Olay yerine çok sayıda polis ekibi gelirken, Sıraselviler Caddesi trafiğe kapatılarak güvenlik çemberi altına alındı.



Daha sonra olay yerine çağrılan bomba imha uzmanları, özel kıyafetlerle bomba süsü verilmiş paketi iki kere su topu ile etkisiz hale getirdi. Olay yeri inceleme ve bomba uzmanlarının yaptığı inceleme sonucunda bomba süsü verilmiş pakette içine kağıt sıkıştırılmış ve etrafı kabol ile sarılmış plastik borular bulundu.



Polis bomba süsü verilmiş pakete, incelenmek üzere el koyarken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Bu arada 1.5 saat trafiğe kapatılan Sıraselviler Caddesi daha sonra tekrar trafiğe açıldı.

...
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2008 Çarşamba 08:04:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?