4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Taksim'de bombalı çanta paniği

Taksim'de trafik ışıklarına bir kişinin şüpheli çanta bırakıp kaçtığı ihbarını alan polis ekipleri, meydana çıkan tüm yollar trafiğe kapattı. Fünye ile patlatılan çantadan çıkan gürültü, çevredeki bina ve araçlarım alarm sistemlerini harekete geçirdi.
Olay, saat 22.30 sıralarında Taksim Meydanı'ndaki Tarlabaşı Bulvarı ile Cumhuriyet Caddesi'nin kesiştiği kavşakta meydana geldi. Trafik ışıklarına bir vatandaşın şüpheli çanta bırakıp kaçtığı yönünde ihbar alan polis ekipleri, hemen olay yerine geldi ve valizin çevresinde geniş bir güvenlik çemberi oluşturdu. Taksim Meydanı'na çıkan tüm yollar trafiğe kapatılırken, meydanda adeta kuş uçurtulmadı. Olay yerine gelen Beyoğlu Emniyet Müdürü Tuğrul Pek, polis ekiplerine yoğun güvenlik önlemleri aldırdı. İhbarı
veren genç ise, "Bir adam, valizi ile birlikte araçların arasında duruyordu. Valizi bıraktıktan sonra hemen kaçmaya başladı. Biz de şüphelendik ve durumu polise haber verdik" dedi.
Olay yerine gelen bomba imha uzmanları, inceledikleri çantaya fünye yerleştirdi. Ardından büyük bir gürültü ile patlatılan çanta, çevrede büyük paniğe neden oldu. Çanta ise boş çıktı. Patlamanın şiddetiyle çevrede bulunan iş yeri ve araçların alarm sistemleri çalmaya başladı.

İha
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2008 Perşembe 02:54:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?