30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Taksim'de büyük kutlama

Türk Polis Teşkilatı'nın 164. kuruluş yıl dönümü kutlamaları kapsamında Taksim Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılırken, resmi geçit töreni düzenlendi.

Taksim Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene, İstanbul Valisi Muammer Güler ve eşi Neval Güler, İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah ve eşi Hülya Cerrah ile çok sayıda emniyet mensubu katıldı. Atatürk Anıtı'na çelenk koyan Cerrah, daha sonra anıt özel defterini imzaladı. Cerrah anıt özel defterine yazdığı yazıda "Halkı ile barışık, en dinamik kurumlardan bir tanesi emniyettir. Laik Cumhuriyeti, Atatürk ilkelerine bağlı kalarak koruyup, İstanbul halkının huzur ve güvenini sağlayacağız" ifadelerine yer verdi.

Ardından Vali Güler ve Cerrah tören kıtasını selamladıktan sonra polis kıyafeti giyen miniklerle ilgilendi. Törende konuşan Celalettin Cerrah, "Yasadışı örgütler, uyuşturucu tacirleri ve şer odakları ile İstanbul Emniyeti mücadele etmektedir. Halkımızın güvenliği için gerekirse canımızı vererek çalışmaktayız" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da kutlama mesajı gönderdiği törende polis köpeklerinin gösterisi vatandaşlar tarafından uzun süre alkışlandı. Temsili olarak bir kapkaççının yakalanması sergilenirken, motosikletli ekiplerin gösterisi nefes kesti. Kutlamalar resmi geçit töreni ile son buldu.
 

iha
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2009 Cuma 14:48:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Raşit KARAGÖZ IP: 78.183.34.xxx Tarih : 11.04.2009 10:02:06

selamlar öncelikle tüm emniyet teşkilatımızın 164.ncü yılını en içten dileklerimle kutlar kazasız bir yıl temenni ederim istanbul emniyet müdürümüz sn celalettin cerrahın kutlamalara katılma davetiyesi göndermesi üzerine taksimdeki kutlamalara katıldım polislerimizin gösterilerinden  gurur duydum başarılarının devamını diler saygılarımı sunarım