2
Mayıs
2024
Perşembe
İSTANBUL

Taksim'de insan zinciri!

Ağaçları korumak için yola çıkan ve 15 gündür Gezi Parkı'nda dünyaya örnek olan eyleme imza atan Gezi Dayanışma Platformu bu sabah önce polise taş atanları engellemek için yoğun çaba harcadı. Daha sonra da parka yönelmelerini ve yeni gerginliklerin ortaya çıkmasını engellemek için BARIŞ ZİNCİRİ oluşturarak TOMA'ların önünde durmaya başladı.

Emniyet güçleri sabah saatlerinde Taksim Meydanı'na müdahale etti. İlerleyen dakikalarda meydanda tansiyon yükselse de Gezi Parkı içinde tedirginlik dışında bir problem yaşanmadı. Protestocular daha sonra parkı korumak için meydanda insan zinciri oluşturdu.

Çevik kuvvet polisleri, sabah saat 07:30'da Taksim meydanına girdi. İstanbul Valisi Mutlu, Twitter'dan Gezi'ye müdahale edilmeyeceğini, polisin sadece AKM ve Atatürk Anıtı'ndaki pankart ve resimleri kaldıracağını açıkladı. İlerleyen dakikalarda meydandaki tansiyon yükseldi. Aniden ortaya çıkan bazı kişiler polise molotof kokteyli attı. Eylemciler bir TOMA'nın etrafını sardı, polis biber gazıyla müdahale etti.

Bazı eylemciler ise polisin müdahale etmesi anında ne yapacaklarına, nasıl davranacaklarına karar vermek üzere Gezi Parkı'nda toplandı. Park içindeki durum sosyal medyadan paylaşıldı. Meydandaki yüksek tansiyonun aksine parkın içinde tedirgin de olsa bekleyiş söz konusu. Gezi Parkı'nın içindeki protestocular sadece meydanda sıkılan biber gazından etkilendikleri için şikayetçi oldu. İlerleyen dakikalar da ise eylemciler parka olası bir müdaheleye karşı meydanda insan zinciri oluşturdu. 

...
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2013 Salı 12:07:20
Güncelleme :11 Haziran 2013 Salı 14:30:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?