8
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

Taksim'de kar heyecanı!

İstanbul'da öğle saatlerinde başlayan yağış, aralıklarla sürecek. Bu arada öğleden sonra İstanbul'un bazı bölgelerinde kara benzeyen yağış heyecan yarattı.

Meteoroloji yetkilileri, yağışa kar denmeyeceğini ama kar taneciklerini andıran bu tanelerin dolunun hızla eriyip yumuşamış hali olabileceğini belirtti. Türkiye'nin birçok bölgesinde etkili olan yağışlar yerini sıcak havaya bırakacak. Hafta sonu sıcaklıklar 4-6 derece artacak ve mevsim normallerinin üzerine çıkacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul'da öğle saatlerinde başlayan yağışın, aralıklarla devam edeceğini bildirdi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, İstanbul'da öğle saatlerinde başlayan yağış, gün boyu aralıklarla devam edecek. Yağışların çok etkili olmayacağı beklenirken, hava sıcaklığının yarın yurdun batı bölgelerinden başlayarak hafta sonunda tüm yurtta 4-6 derece artacağı ve yurt genelinde mevsim normallerinin 2-5 derece üzerinde seyredeceği bekleniyor.

31 MAYIS'TA İSTANBUL'DA KAR HEYECANI YAŞANDI

İstanbul'un bazı ilçelerinde ve Taksim Meydanı'da saat 14. 35 sıralarında gözlenen yağış heyecan yarattı. Birbuçuk dakika süren yağış sırasında yağmur damlalarının arasında kar tanelerini andıran taneler görüldü. Yağış daha sonra yerini tamamen yağmura çevirdi ancak Haziran'a sadece bir gün kala kaydedilen bu görüntüler "sıradışı hava olayları arşivine" girecek değeri kazandı.

Sıcaklığın 22 derece civarında ölçüldüğü bugün kar yağışının olması kesin olarak mümkün değil. Ancak yetkililer kar taneciklerini andıran bu tanelerin dolunun hızla eriyip yumuşamış hali olabileceğini söylüyor.

HEMEN ARDINDAN GÜNEŞ

Kar heyecanına neden olan yağışın hemen ardından Taksim'de güneş açtı. Kısa süre sonra yaşanan hava olayı Taksim Meydanı'ndaki vatandaşları şaşkına çevirdi.

HAFTA SONUNDA YAĞIŞLAR ETKİSİNİ KAYBEDİYOR

Yurt genelinde etkili olan yağışlı hava, hafta sonunda etkisini kaybedecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, mayıs ayı boyunca yurt genelinde etkili olan yağışlı hava, yarın kuzeydoğu bölgeler (Orta ve Doğu Karadeniz, İç Anadolu'nun doğusu ve Doğu Anadolu'nun kuzeyi) ile Doğu Akdeniz'in iç kesimlerinde etkili olduktan sonra yurdu terk edecek.

Tahminlere göre, 2 Haziran'da bütün bölgeler parçalı ve az bulutlu olacak. 3 Haziran Pazar günü de Güney Ege'nin iç kesimleri ve Göller yöresi öğle saatlerinden sonra kısa süreli ve yerel sağanak, diğer bölgeler ise parçalı ve az bulutlu geçecek.

Yarın yurdun batı bölgelerinden başlayarak hafta sonunda tüm yurtta 4-6 derece artacak hava sıcaklıkları, ülke genelinde mevsim normallerinin 2-5 derece üzerinde seyredecek.

 

...
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2012 Perşembe 15:57:29
Güncelleme :31 Mayıs 2012 Perşembe 16:44:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?