6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Taksim'de lince ramak kaldı

Taksim'de toplanan bir grup kadın, KCK operasyonlarını protesto için yanlarında getirdikleri battaniyeleri yere sererek oturma eylemi yaptı. Kadınlara destek veren erkeklerden biri ise "Şehitlerimiz ne olacak?" diye bağıran bir kişiyi tokatladı.

Demokratik Özgür Kadın Hareketi üyesi yaklaşık 100 kadın, saat 12.00'da Taksim Meydanı'nda toplandı. Diyarbakır Cumhuriyet Savcısı'nın talimatıyla 11 ilde yapılan KCK operasyonlarını protesto eden kadınlar, operasyonlar sırasında gözaltına alınanların kelepçelenerek götürülmesini eleştirdiler. Kadınlar, gözaltına alınanlara destek vermek için ellerini eşarplarla bağladılar. Basın açıklaması yapan grup, operasyonları kınarken, demokratik açılımı da protesto etti.

Kadınlar daha sonra yanlarında getirdikleri battaniyeleri yere sererek oturma eylemi yaptılar. Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı eylemde, grubun dışında bekleyen bazı erkeklerin de kadınlara destek verdikleri görüldü. Eylem sürerken meydandan geçen bir kişinin, "Şehitlerimiz ne olacak? Bir sürü şehit verdik. Size yazıklar olsun" sözleri gerginliğe sebep oldu. Kadınlara destek veren bazı erkekler, bağıran adamın üzerine yürüdüler. Protestoculardan biri, şehitlere destek veren adama tokat attı. Bu sırada ayağa kalkan bazı kadınlar da adamın üzerine yürüyerek linç etmek istediler. Araya giren polis, gruba tepki gösteren adamı hemen bölgeden uzaklaştırdı. Ortalığın sakinleşmesi ile birlikte polis, oturma eylemi yapan kadınların etrafını emniyet şeridi ile kuşattı.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2010 Pazar 15:13:36
Güncelleme :3 Ocak 2010 Pazar 15:19:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?