4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Taksim'de taciz rezaleti

Yeni yıl tacizcileri, Taksim Meydanı'nda bu sene yine işbaşındaydı. Erkek arkadaşlarına rağmen turist kadınlara sözle taciz eden yaklaşık 100 kişilik erkek grubu objektiflere takıldı.


Taksim meydanı'nda erkek arkadaşlarıyla birlikte yürüyen turistler, yaklaşık 15 kişilik grupla birlikte yürüyüşlerine devam etti. Erkek arkadaşları ve yanındaki grupla birlikte eğlenerek yürüyen 4 kadın turistin gecesi bir süre sonra kabusa dönüştü. Yürüyüş sırasında yaklaşık 15 kişilik olan erkek grubu yaklaşık 100 kişiye ulaştı. Kadınları çembere alan erkekler, kadın turistlere el ve sözle taciz etmeye başladı.

Olanlar üzerine şaşkına dönen kadın turistler yanındaki erkek arkadaşlarıyla birlikte kapalı bir mekana sığındı. Kapalı mekanın önünde beklemeye başlayan çocukların çoğunlukta olduğu grup, polisin sözlü müdahalesiyle dağıtılmak istendi. Polisin müdahalesinin ardından kafeteryanın önünden çekilen grup üyelerinin bekleyişi devam etti. Kapının önünün boşalmasını fırsat bilen kadın turistler kendilerini dışarı attı.Turistlerin dışarı çıkmasıyla birlikte yaklaşık 100 kişilik erkek grubu, turistleri taciz etmek için takibe devam etti. Turistlerin yürüyüşü sırasında grupta bulunan bazı kişilerin bayan
turistleri elle ve sözlü tacizde bulundukları gözlendi. Bayan turistler, kendilerini takip eden erkek ordusundan kurtulmak için taksiye binmek istedi.

Taksinin çevresini saran kalabalık grup, taksinin hareket etmesine engel oldu. Uzun süre taksinin çevresinde bekleyen grup, zaman zaman kapıyı açarak sözlü tacizlerde bulundu. Taksinin etrafından uzaklaşmayan erkek grubuna polis ekipleri sözlü müdahale etti. Polis ekiplerinin "dağılın" uyarını dikkate alan şahıslar, bir süre sonra ortadan kayboldu.

iha
Yayın Tarihi : 1 Ocak 2008 Salı 03:01:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?