4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Taksim'de zabıtaya silahlı saldırı

Beyoğlu'nda sokağa taşan masa ve sandalyeleri kaldıran zabıta ekiplerine kızan bir kişi dehşet saçtı. Zabıta ekiplerinin bulunduğu noktayı ve içerisinde müşteri bulunan taksiyi kurşunlayan esnaf, polis tarafından yakalandı.

İddiaya göre, zabıta ekipleri Talimhane Lamartin Caddesi'ne gelerek, işyerlerinin sokağa taşan masa ve sandalyelerini kaldırdı. Cadde üzerindeki bir büfeye günlük nargile veren ve bu büfeye de yardım eden bir kişi ise masa ve sandalyelerin kaldırılmasına tepki gösterdi. İşlerini bitiren zabıta ekipleri bölgeden ayrılırken, ismi öğrenilemeyen şahıs kuru sıkı tabancasıyla Beyoğlu Zabıta Kontrol Amirliği'nin bulunduğu noktaya ateş açtı. Birkaç el ateş eden zanlı, olay yerinden kaçarken de ateş etmeyi sürdürdü. Bu sırada kurşunlardan biri, içerisinde bayan müşterinin bulunduğu taksinin ön camına geldi. Camı delen kurşun, taksinin ön koltuğuna isabet etti. Bu sırada zabıta ekipleri ile şüpheli arasında kovalamaca yaşandı. İhbar üzerine harekete geçen polis ekipleri de zanlının önünü keserek yakaladı. Polis ekipleri zanlıyı gözaltına alırken, zabıta ekipleri şahsı ekip otosundan indirmek isteyince kısa süreli tartışmalar yaşandı. Gözaltına alınan zanlı Taksim Polis Merkezi'ne götürüldü. Zabıta Amiri Kemalettin Şahin de, ekip otosuna bindirilerek, ifadesine başvurulmak üzere polis merkezine götürüldü. Bu sırada bazı zabıta memurları da çekim yapmak isteyen basın mensuplarına tepki gösterdi.

Aracına kurşun isabet eden ticari taksinin sürücüsü Yüksel Şen, "Karşıdan bir şahıs sıkıyorum diyerek geldi. Kime sıktığını görmedim. Sadece sıkarken gördüm. İlk mermi benim arabama geldi. Ben geçtim yine sıktı. Benim gördüğüm 3-4 tane sıktığı. Arabada bayan müşterim vardı. Müşterim arka koltuktaydı. Olay esnasında hemen yattı bir şey olmadı. Bana da bir şey olmadı. Sadece arabam da hasar var"dedi.

Bir görgü tanığı ise, "Adam iki el sıktı. Biz duraktaydık herkes kaçışmaya başladı. Sonra rahat rahat silahı beline koydu. Tekrar çekti silahını. Herkes kaçmaya başladı. Polislerde müdahale etti. Sonra yakalandı. Polis ateş etmedi. Zabıtalar geldi. Sonra vatandaşın üstüne silahı doğrulttu. Herkes panik oldu" diye konuştu.

Zanlının yardım ettiği büfenin işletmecisi de, "Bu şahıs yanımızda çalışmıyor. Sadece günübirlik çalışıyor. Günübirlik nargile işi yapıyor. Masaları dükkanının önüne koyuyordu zabıta topladı. Silah olayı burada yaşanmadı. Başka yerde yaşandı" dedi.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Ağustos 2011 Pazartesi 17:46:05
Güncelleme :1 Ağustos 2011 Pazartesi 19:21:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?