3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Taksim'deki törenlerde gerginlik

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 70. yıldönümü nedeniyle Taksim'de tören düzenlendi.

Vali Güler ve 1. Ordu Komutanı'nın da hazır bulunduğu tören sonunda "Sizi İslam'a davet ediyorum" diye bağıran bir kişi gözaltına alındı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 70. yıldönümünde Taksim Meydanı'nda düzenlenen törenle anıldı. Törende İstanbul Valisi Muammer Güler, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Ergun Saygun, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve çok sayıda vatandaş hazır bulundu. Anıta çelenk konulmasının ardından sirenler eşliğinde saygı duruşunda bulunuldu. Bayraklar yarıya indirilirken, bir vatandaşın açtığı "İki Mustafa tartışılmaz" yazılı pankart dikkat çekti.

Tören sonunda Vali Güler'in aracına bindiği sırada bir kişi, tekbir getirerek "Sizi İslam'a davet ediyorum" diye bağırdı. Gözaltına alınan şahıs, bir otelin içerisinde kısa bir sorgudan geçirildikten sonra polis merkezine götürüldü.

 

İHA
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2008 Pazartesi 11:49:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?