2
Mayıs
2024
Perşembe
İSTANBUL

Taksiye yüzde 15 zam

İstanbul'da taksi ve taksi dolmuş ücretlerine 1 Aralık 2006 tarihinden geçerli olmak üzere yüzde 15 oranında zam yapıldı.

İstanbul Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Semih Kaçanoğlu'nun verdiği bilgiye göre, İstanbul Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği'nin teklifi üzerine yapılan değerlendirmede İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin (UKOME) kararı doğrultusunda taksi ve taksi dolmuş ücretleri, 1 Aralık 2006 tarihinden itibaren uygulanmak üzere yüzde 15 oranında zamlandı.

Buna göre, taksi ücretlerinde daha önce 1,50 YTL olan açılış ücreti 1,73 YTL'ye, 1 YTL olan kilometre başı ücret 1,15 YTL'ye, bekleme ücreti ise 0,20 YTL'den 0,23 YTL'ye yükseltildi.

Kaçanoğlu, İstanbul'da taksi ve taksi dolmuş ücretlerine en son Aralık 2005'te zam yapıldığını, bugüne kadar Türkiye'deki ekonomik şartların değişkenliği sonucunda da taşımacılık sektöründe çalışan esnafın yaşamsal ekonomik girdilerinin arttığını ifade etti.

Akaryakıt, yedek parça, araç bakım ve onarım giderlerinin yanında kira, giyim, okul ve ısınma harcamalarının da arttığına işaret eden Kaçanoğlu, şunları kaydetti:

''Tüm bu nedenlerle, İstanbul Otomobilciler Esnaf Odası yönetimi olarak bu ekonomik farklılıklar ve esnaf ile vatandaşın ekonomik denkliğini de göz önünde tutarak ilgili birimlerden zam talebinde bulunduk. Üst kuruluşumuz İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği tarafından kabul edilen yeni taşımacılık ücretleri, meslektaşlarımızın zenginleşmesini değil, mütevazı yaşamlarının devamını sağlayacaktır.''


aa
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2006 Çarşamba 12:30:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?