4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Talimatnameli fuhuş evi

İstanbul İl Jandarma Alay Komutanlığı timleri, Büyükçekmece ve Kumburgaz’da yabancı uyruklu kadınlara fuhuş yaptırdığı iddia edilen bazı otel, gece kulübü ve evlere baskın düzenledi. Operasyonda zorla fuhuş yaptırıldığı öne sürülen Ukrayna uyruklu 28 kadın kurtarıldı.

Jandarmanın 2.5 aylık takibi sonucu, 10 kişilik fuhuş şebekesinin tüm bağlantıları belirlendi ve 13 fuhuş evi ortaya çıkarıldı. Şebekenin 10 üyesinin de gözaltına alındığı operasyonda, kadınların müşterilere nasıl davranması gerektiğini belirten bir talimatname de ortaya çıktı. Bir evin duvarında asılı talimatnamenin maddelerinin hem Türkçe ve Rusça yazılı olduğu görüldü. Talimatnamede evde kalan kadınların nasıl davranması gerektiği belirtiliyor, kurallara uymayanlara para cezası kesileleceği vurgulanıyor. Talimatnamede, “Pazar günleri pantolon, diğer günler mini etek giyilecek, müşteriden gizli yollarla para alınmayacak, aksi halde sizin için büyük problem olur. Performansı iyi olan kıza 2 haftada 1 gün tatil verilecektir. Bu sözleşmeye uymayan artisler, bin dolar para cezası ödeyip Ukrayna’ya gönderilecektir” gibi maddeler yer alıyor.

Operasyonda yakalanan kadınların Ukrayna’dan Türkiye’ye fuhuş amaçlı olarak getirildiği iddia edildi. Fuhuş şebekesinin, çalıştıracağı yabancı uyruklu kadınlara zorla bu sözleşmeye imzalattığı belirtildi. Şebekenin kadınların pasaportlarına da el koyduğu ve kadınları uyuşturucuya alıştırıldığı da ortaya çıktı.

Zanlılar adliye sevkedilirken, kadınların ise ülkelerine gönderileceği belirtildi.

Basından
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2008 Çarşamba 17:12:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?