4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Tanju Duru toprağa verildi

Niğde'nin Demirkazık dağına tırmanışı sırasında uçuruma düşerek hayatını kaybeden Gitarist Tanju Duru son yolculuğun uğurlandı. Üsküdar Selimiye Camii'nde kılınan cenaze namazında sevenleri genç müzisyeni yalnız bırakmazken acılı anne Nuray Duru, "Ne söyleyim çok acı, dağ aşkı, spor aşkı elimden aldı çocuğumu" diyerek göz yaşı döktü.


Arkadaşlarıyla birlikte Niğde'deki Demirkazık dağına tırmanan ancak uçuruma düşerek hayatını kaybeden Ezginin Günlüğü'nün eski gitaristi Tanju Duru bugün son kez sevenleriyle bir araya geldi. Duru için Selimiye Camiinde ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazına ailesi, yakınları ve çok sayıda seveni katıldı.
Cenaze namazı sırasında taziyeleri kabul eden anne Nuray Duru ve baba Fevzi Duru gözyaşlarına boğulurken yakınları tarafından güçlükle teselli edildi. Acılı anne Nuray Duru, gözyaşları içinde, "Ne söyleyeyim çok acı Allah kimseye vermesin aslan gibi yavrumu kaybettim. Dağ aşkı spor aşkı elimden aldı çocuğumu gelen herkese çok teşekkür ediyorum" diye konuştu. Cenazenin camii avlusuna getirlemisinden sonra Duru'nun anne ve babası çocuklarının tabutuna sarılarak son kez vedalaştılar.
Tanju Duru'nun bir dönem beraber çalıştığı Ezginin Günlüğü grubundan Nadir Göktürk de "Erken kaybettik çok üzgünüm, çok titiz temiz iyi bir müzisyendi ama çok zamansız ayrıldı aramızdan" diyerek arkadaşını kaybetmenin üzüntüsünü dile getirdi.
Genç müzisyenin ağabeyi Cüneyt Duru da gözyaşları içinde arkadaşlarının taziyelerini kabul etti. Duru'nun sevenlerid e çok iyi bir müzisyenin hayata zamansız veda ettiğini söylerken gözyaşları içinde arkadaşlarını son yolculuğuna uğurladılar. Hayata erken veda eden Tanju Duru'nun cenazesi ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Karacaahmet mezarlığında toprağa verildi.

iha
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2008 Cuma 17:28:10
Güncelleme :3 Ekim 2008 Cuma 22:52:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?