1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

Tantekin Antika'dan yeni galeri

Tantekin Antika, önceki gün Teşvikiye'de açılışını yaptığı yeni galeride 600'e yakın antika obje, resim ve mobilya sergilemeye başladı. Açılışa Mustafa Özkan, Can Has, Bülent Pulak, İbrahim İper, Erol Makzume, Ceri Benardete, sanat dünyasından Mustafa Alabora, Hüseyin Baş, müzayedecilerden Raffi Portakal, Ahmet Utku gibi birçok koleksiyoner katıldı. 

Galeride, Türk resminin her döneminden çeşitli örneklerin sunulduğu, Paris, Londra, Milano ve Roma gibi şehirlerde örneklerine nadir rastlandığı belirtilen doğubilimci ve Türk tarzı resimler bir katalogla tanıtılıyor. Zonaro Ailesi ve Erol Makzumenin koleksiyonundan sonra dünyada 3. Zonaro koleksiyonu olan '19 Fausto Zonaro' resmi, Paul Alexandre Leroy'un en ünlü eseri 'Gergef Tezgahındaki Kız', Topkapı Sarayı'nın en eski resimlerinden birisi ünlü Medici ve Palazzo Pitti koleksiyonlarında bulunan 'Osmanlılar'da Köpek Terbiyecisi', Fabbio Fabbi'den bir cariye ve Leonardo De Mango, Gustavo Simone, A. Pasini, Jules Laurens, Georg Macco, Carlo Bossoli, Auguste Mayer, Moretti, Florent Berret, Andrea Raulin, Show'dan İstanbul peyzajları sergileniyor. 

Eserler arasında ayrıca Fausto Zonaro'nun Osmanlı Padişahı 2. Abdülhamit'in nişanına layık görülmesine ve Akaretlerdeki 50 numaralı Konak'ın kendisine tahsis edilmesine neden olan Türk-Yunan Savaşı'nı betimleyen 'Dömeke Savaşı' konulu eseri, Avusturya ekolu Kleiner Salomon'un 'Viyana Kuşatması' ile ilgili iki tablosu, A. Schoth'un Türk-Rus savaşı sırasında yaptığı 'Plevne ve Kars' resimleri, Osmanlı Saray'ından şehzadeler, sadrazamlar, paşalar, Harem'den giysilerle odalıklar ve saraylıları konu alan Natale Schiavoni, Balthasar Beschey, Antranik Allahverdi, Simone Agopian, Warnia Zarzecki, Amadeo Preziosi'ye ait eserler ile Reynell Roos, Ippolito Caffi, Chlebowski ve Nicholas Kalmikoff gibi ünlü oryantalistlerin eserleri yer alıyor.
iha
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2007 Perşembe 13:10:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?