6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Tanyeli davası 'uyuşturucu' tehlikesine dikkat çekti

Sanıkların, tutanaklara geçen ifadeleri, uyuşturucu kullanımının ne kadar yaygınlaştığı gerçeğini bir kez daha ortaya koydu. Dava, kamu davası kapsamına alındı.

Beyoğlu Üçüncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ilk duruşmasında biri tutuksuz yargılanan, altı sanık hakim karşısına çıkarıldı. Sanıkların ilk olarak, kimlik tespitleri yapıldı ardından da ifadeleri alındı.

Sanıklar: "Uyuşturucu satmıyoruz, kullanıyoruz"

Sanıklar ifadelerinde, Can Tanyeli’nin ölümüne neden olan eroinin nasıl satın alındığını anlattılar. Sanıklar uyuşturucu satıcısı olmadıklarını sadece kullanıcı olduklarını belirttiler. Türk Ceza Kanunu’na göre satılan uyuşturucu ölüme neden olduğunda ömür boyu hapis cezası veriliyor.

Tanyeli: "Oğlumuzu kurtarabilmek için şehir bile değiştirdik"

26 yaşında ölen Can Tanyeli’nin annesi Ayda Tanyeli, oğlunun hayatını kurtarmak için şehir bile değiştirdiklerini ancak uyuşturucuya ulaşmasını önleyemediklerini anlattı.

Ailelere seslenen Tanyeli, "en önemlisi bütün herşeylerini arayacaklar. Aşırı dikkatli olacaklar. Ama bunu çocuğa hissettirmemelisiniz ve hep takip etmek zorundasınız" dedi.

"Kullanıcılar zamanla satıcı oluyor"

Tanyeli, kullanıcıların zaman içinde satıcı da olmaya başladıklarını söyledi. Oğlu Can Tanyeli’nin uyuşturucuya nasıl başladığını da şöyle anlattı;

"Can belki meraktan, belki boşluktan , belki de her istediğinin olmasından uyuşturucuya başladı. Bu çocuklar için aileleri başarılı olmaları için herşeyi yapıyorlar. Ama bunu denerken ne kadar öldürücü ve tehlikeli bir zehir olduğunu farkedemiyorlar"
kenthaber
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2004 Perşembe 18:34:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?