4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Tapu çetesi davasında 5 gözaltı

İstanbul'da kimsesiz yaşlıların gayrimenkullerini tehdit yoluyla ele geçirdikleri öne sürülen çeteye yönelik başlatılan soruşturma kapsamında daha önce gözaltına alınan ve serbest bırakılan bir rahip ve doktorunda aralarında bulunduğu 5 kişi gözaltına alındı. 

Beykoz'da yaşayan Fransız asıllı Vanda Ayaşlı Esen'in ölümüyle birlikte başlatılan soruşturma kapsamında daha önce 19 kişi gözaltına alınmış ve bunlardan 14'ü tutuklanmıştı. İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla daha önce gözaltına alınan Samatya Surp Anarad Higutyun Ermeni Katolik Kilisesi rahibi Abraham F.'nin çete tarafından öldürüldüğü öne sürülen Fransız asıllı Vanda Ayaşlı Esen'in cenaze törenini yaptığı ileri sürülmüştü. Çeteye yönelik devam eden soruşturma kapsamında rahip Abraham F., Şişli Sağlık Müdür Yardımcısı doktor Ali Hayati A., Şişli ve Fatih'te gayri Müslim vatandaşların defin işlemlerini yapan Armanek Yeznik B. ve oğulları Sahak B. ile Hovannes B. gözaltına alındı. 

Çetenin yaşlı ve kimsesiz kişileri gayrimenkullerini ele geçirmek için öldürdüğü iddia edilirken, kurdukları düzen sayesinde bu ölümleri normal gösterdikleri iddia edildi. Öldürülen Fransız asıllı Vanda Ayaşlı Esen'in olduğu belirlenen ve bir bankada çete üyelerinden Yaşar Acar adına kayıtlı olarak bulunan 5 yüzük, 2 bileklik ve 1 gerdanlıkta bankadan alınarak gerekli işlemleri yapıldı. 

Öte yandan, 2004 yılında Silivri'de kaybolan ve ölü olarak bulunan Gönül Aydınlıyurt isimli yaşlı kadının da bu çete tarafından öldürülmüş olabileceği şeklinde ipuçları bulan polis olayla ilgili çalışmalarını sürdürüyor. 

Asayiş Şube Müdürlüğü'nde sorgusu tamamlanan rahibinde aralarında bulunduğu 5 kişi Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2008 Perşembe 11:24:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?