4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Tapu Çetesi'ne 14 tutuklama

İstanbul'da Tapu Çetesi operasyonu kapsamında mahkemeye sevk edilen 16 kişiden aralarında Beykoz Tapu Müdürü Gülten Doğan Temur'un da bulunduğu 14 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Beykoz Çetesi Operasyonu kapsamında İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Gayrettepe'deki Asayiş Şube Müdürlüğü'nde 4 gün boyunca ifadesi alınan 19 zanlı, bu sabah Beşiktaş'ta bulunan İstanbul Adliyesi'ne getirildi. Cumhuriyet Savcısı Cihan Kansız tarafından sorgulanan 19 kişiden 16'sı "suç işlemek için örgüt kurmak, yönetmek, üye olmak, adam öldürmek, gasp, evrakta sahtecilik, tehdit ve ruhsatsız silah bulundurmak" gibi çeşitli suçlardan tutuklanmaları istemiyle nöbetçi mahkemeye sevkedildi. Nöbetçi 9.
Ağır Ceza Mahkemesi'nde sorgularına devam edilen şüphelilerden aralarında çete lideri Çetin Acar, sevgililerinden Figen Gençsoy ve Beykoz Tapu ve Sicil Müdürü Gülten Doğan Temur'un da bulunduğu 14 kişi tutuklandı. Ümraniye Tapu Müdür Yardımcısı T.T. ile A.P. isimli bir banka memuru ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Savcılık sorgusunda, Şişli Tapu Müdürü N.A., Çetin Acar'ın eşi N.A ile sevgilisi S.Ö serbest bırakılmıştı.

İha
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2008 Salı 04:18:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?