3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Tapu çetesine rekor ceza!

İstanbul’da Sadullah Paşa’nın gelini Vanda Jeanne İvornne Ayaşlıesen (94) ve Fikriye Geçkil (86) ile kardeşi Şemsiddin Geçkil’i (84) aç ve susuz bırakarak öldürdükten sonra gayrimenkul ve ziynet eşyalarına el koyan Tapu Çetesi’nin lideri Çetin Acar ile yardımcılığını yapan sevgilisi Figen Gençsoy hakkında her cinayet için ağırlaştırılmış müebbet hapis cezaları istendi.

Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, nitelikli yağma, rüşvet vermek, dolandırıcılık, sahtecilik ve kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak suçları için ise Çetin Acar’ın 168 yıla kadar, Figen Gençsoy’un ise 180 yıla kadar hapis cezaları talep edildi. İstanbul Cumhuriyet Savcısı, İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek dava için 139 sayfalık iddianamede hazırladı.

İddianamede 33’ü tutuklu 55 şüpheli hakkında 1.5 yıldan ağırlaştırılmış müebbete kadar çeşitli hapis cezaları istendi. İddianamede, çetenin öldürdüğü Vanda Jeanne İvornne Ayaşlıesen’in üvey oğlu İbrahim Ayaşlıesen’in de aralarında bulunduğu 8 müşteki ile 25 tanık yer aldı.

İddianamede, örgütün eylem planlarına göre yapılan görev dağılımı şöyle yer aldı:

n Gülsen Şahin: Çetin Acar’ın talimatları doğrultusunda özellikle yaşlı ve kimsesiz gayrimenkulleri bulunan mağdurları tespit ediyordu.

n Figen Gençsoy: Gayrimenkulleri ele geçirmek için kendisini avukat gibi gösteriyordu.

n Hayati Akkaya: Gayrimenkullerin üzerinde satılamaz şerhi gibi sorunların olup olmadığı konusunda, çete üyesi, eski Tapu Müdürü Nejdet Akkaya’nın yardımı ile araştırma yapıyordu.

n Bülent Acar, Hacer Güdül, Metin Acar, Yaşar Acar, Murat Güzü ve Songül Acar: Değişik kimlik ve meslek sahibi olarak kendilerini tanıtıp mağdurlarla alıcı gibi görüşüyorlardı.

n Çetin Acar, Figen Gençsoy, Murat İlban, Ali Serin, Erkan Acar ve Uğur Yanılmaz: Sorun çıkaran mağdurları öldürdü.

n Gülten Doğantemur ve Tuhan Tecik: Çetenin tapu müdürlüklerindeki sahte imzalı işlerini yapıyorlardı.

n Atanur Polat: Çetenin bankadaki usulsüz işlerini yapıyordu.

5 milyonluk villada yaşıyor

Çete lideri Çetin Acar, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, nitelikli yağma, rüşvet vermek, dolandırıcılık, sahtecilik ve kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak suçlarından yargılanacak. Çetin Acar’in Heybeliada’da eşi ve çocuklarıyla birlikte yaşadığı villayı 5 milyon YTL’ye aldığı belirlendi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2008 Çarşamba 09:07:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?