30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Tarihi ahşap bina kül oldu

Eyüp'te anaokulu olarak kullanılan tarihi ahşap bir bina, saat 03.30 sıralarında çıkan yangın sonucu küle döndü.

Yaklaşık 100 öğrencinin öğrenim gördüğü eğitim kurumundaki yangının gece çıkması, olası can kaybını engelledi. Edinilen bilgilere göre Eyüp, Nişanca Mahallesi, Nazırağa Yokuşu, 19 numarada bulunan tek katlı ahşap binada henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.

İlim, Kültür ve Sanat Vakfı (İLKSAV) tarafından Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden kiralanan ve Mustafa Efendi Eğitim ve Kültür Merkezi adıyla faaliyet gösterdiği öğrenilen binadaki yangın, kısa sürede büyüdü. Olayın itfaiyeye bildirilmesinden sonra yangına ilk olarak Eyüp itfaiye ekipleri müdahale etti.

Yaklaşık 400 metrekare alana yayılan yangın nedeniyle olay yerine Fatih, Bayrampaşa, Balat, Şişli ve Gaziosmapaşa müfrezesinden itfaiye ekipleri takviye olarak sevk edildi. Yangın, itfaiyenin yaklaşık 2 saatlik çalışmasıyla ancak söndürülebildi.

Yanan binanın eskiden Mustafa Selami Efendi Tekkesi olduğu, 2005 yılında restore edilerek, kiraya verildiği öğrenildi. Binanın halen İLKSAV tarafından eğitim kurumu olarak faaliyet gösterdiği kaydedildi.

iha
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2009 Pazar 09:45:56
Güncelleme :22 Şubat 2009 Pazar 09:52:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?