4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Tarihi duruşma ertelendi

Ergenekon davasında ilk duruşmada sanıkların kimlik tespitine geçilemediği gibi, 2 bin 455 sayfalık iddianame de okunamadı. 

Duruşma salonunun yetersizliğinden ötürü ancak 13.30 sıralarında başlayan duruşmada müdahil olmak isteyenlerin talepleri dinlendi. Taleplerin dinlenmesinin ardından müdahil olmak isteyen kişi, kurum ve kuruluşlara ilişkin sanıklar ve sanık avukatları görüşlerini açıkladı. 

Sanıklar ve sanık avukatlarının görüşlerini açıklamalarının ardından mahkeme heyeti, cumhuriyet savcısına müdahillik talepleri, mahkeme üyesi Sedat Sami Haşiloğlu'na ilişkin reddi hakim talebine ilişkin değerlendirmesini sordu. Savcı Mehmet Ali Pekgüzel, Cumhuriyet Gazetesi'nin bombalı eylemlerden zarar gördüğünden ötürü müdahilliğinin kabul edilmesi, diğer müdahillik talepleri için de dilekçeleri incelemek üzere süre talep etti. Cumhuriyet Savcısı Pekgüzel, avukatların reddi hakim ve davaya yetkisizlik kararı verilerek Ankara'ya gönderilmesine ilişkin taleplerin ise reddine karar verilmesini mahkemeden talep etti. 15 dakikalık ara karar veren mahkeme heyeti duruşmayı 23 Ekim Perşembe gününe ertelerken, reddi hakim konusundaki kararını verdikten sonra diğer talepleri inceleyeceklerini, müdahilliklere ilişkin ise cumhuriyet savcısının dilekçeleri inceledikten sonra açıklayacağı görüş üzerine kararını vereceğini belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2008 Pazartesi 18:19:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?