6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Tarihi eser kaçakçılarına darbe

TARİHİ ESER KAÇAKÇILARINA DARBE

Tarihi eser kaçakçılığına yönelik İstanbul başta olmak üzere 6 ilde düzenlenen operasyonlarda değişik dönemlere ait bin 185 parça eser ele geçirildi.

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, tarihi eser kaçakçılığın önlenmesine yönelik çalışmalarını sürdüren Kaçakçılık Büro Amirliği Ekipleri elde ettikleri çeşitli dönemlere ait tarihi eserleri Türkiye'den yurt dışına çıkartarak pazarlamak isteyen kişileri takibe aldı.

İstanbul, Gaziantep, Edirne, Manisa, Kocaeli ve Aydın'da, gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlarda, şebeke liderleri konumunda bulunan F.A, A.T ve Edirne'de askeri bir birlikte Başçavuş rütbesiyle görevli bulunan L.B, Gaziantep'te özel müze sahibi olan K.İ ile Bulgaristan Uyruklu P.T.D'nin de aralarında bulunduğu 23 kişi gözaltına alındı. Bu kişilerin üzerlerinde ve bulundukları adreslerde yapılan aramalarda, Bizans, Roma, İran ve İslami dönemlere ait, dini tasvirler, kuranı kerim, pişmiş toprak, cam

eserler ve heykel ile sikkelerden oluşan bin 185 parça tarihi eser ele geçirildi. Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulanan zanlıların, elde ettikleri tarihi eserlerin bir bölümünü Bulgaristan üzerinden Almanya'da bulunan Gorny Muzayede Evin de, bir bölümünü de internet üzerinden pazarlamak istedikleri anlaşıldı.

Gerçekleştirilen operasyonlarda gözaltına alınan kişilerden 17'si İstanbul'da, diğer kişilerin ise çeşitli illerde adliyeye sevk edildikleri kaydedildi.

TARİHİ ESER KAÇAKÇILARINA DARBE
TARİHİ ESER KAÇAKÇILARINA DARBE
TARİHİ ESER KAÇAKÇILARINA DARBE
TARİHİ ESER KAÇAKÇILARINA DARBE
İHA
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2010 Çarşamba 12:29:01
Güncelleme :10 Haziran 2010 Perşembe 18:31:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?