30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Tarihi eser kaçakçısı doktor

İstanbul'da, tarihi eser kaçakçılığı yaptığı tespit edilen ambulans doktoru alıcı kılığındaki polisle alışverişe geçince yakalandı.

Metin G. ile 3 arkadaşının paha biçilemeyen Helenistik dönemine ait 1 adet altın heykel, 1 adet kolye ve 3 adet küpeyi kendilerini müşteri olarak tanıtan mali polise 3 milyon Euro'ya satmaya kalkıştığı bildirildi.

Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Kaçakçılık Büro Amirliği ekipleri, Ataşehir'de 4 kişinin ellerinde bulunan paha biçilemeyen tarihi eserleri satmaya çalıştıklarına dair ihbar aldı. İhbar üzerine soruşturma başlatan ekipler konuyla ilgili soruşturma başlattı. Yapılan tespitlerin ardından harekete geçen polis ekipleri ünlü bir koleksiyonerin ekspertizi kılığında tarihi eser satıcılarıyla irtibat sağladı.

Tarihi eser kaçakçılarıyla Ataşehir'de buluşma sağlayan sivil polis ekipleri tarihi eserleri 3 milyon Euro'ya alabileceklerini söyledi. Polisleri koleksiyoner ekspertizi sanan şebeke üyeleri, ellerinde bulunan tarihi eserleri polise gösterdi. Düzenlenen operasyonda, İstanbul'da ambulans doktorluğu yapan Metin G., ile arkadaşları Atilla S., İlyas Ç. ve Tuncer K. suçüstü yakalandı.

Yapılan soruşturmada, gözaltına alınan zanlılar, arkeologlar tarafından paha biçilemeyen tarihi eserleri, kaza yapan bir otomobilin bagajında bulduklarını ve satarak para kazanmak istediklerini söyledi. Bu savunma bile polisi şaşkına çevirdi. Ele geçirilen, altın heykel, kolye ve küpeye Arkeoloji Müzesi uzmanları paha biçemedi. Heykellerin Helenistik dönemine ait çok kıymetli eserler olduğu belirtildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2009 Çarşamba 16:41:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?