6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Tarihi heykelle yakalanan turist serbest

Havalimanında bavulundaki tarihi heykel parçasıyla yakalanıp, tutuklanan İngiliz turist Paul Cleasby 5 bin euro kefaletle serbest bırakıldı.

15 ağustosta tur ile Türkiye’ye tatile gelen 42 yaşındaki Paul Cleasby, 10 günlük tatilin ardından ülkesine dönmek için Antalya Havalimanı Dış Hatlar Terminali´ne geldi ve X-Ray cihazından geçerken bavulunda tarihi bir heykel parçası bulundu. Cleasby, sorgusunun ardından nöbetçi mahkemece tutuklandı.

Tahliye talebi reddedildi

İlk duruşmasında tahliye talebi reddedilen Paul Cleasby, dün Antalya Üçüncü Ağır Ceza Mahkemesi´nde ikinci duruşmaya çıktı.

Tercüman aracılığıyla ifade veren İngiliz turist, Side Antik Kenti´ni gezerken karşılaştığı bir seyyar satıcıdan imitasyon zannettiği heykel parçasını 20 euro karşılığında aldığını iddia etti. Heykel parçasını Türkiye´den hatıra olarak ülkesine götürmek istediğini belirten Cleasby, Londra´da 20 yıldır 250 yıllık geçmişi olan bir mağazayı işlettiğini söyledi.

Taşı 20 dolara aldım

Cleasby, "bu taş 20 euro olduğu için aklıma imitasyondan başka bir şey gelmedi. Üstelik alırken `gerçek değil, sahte’ dediler. Suç olduğunu bilseydim almazdım’’ diye konuştu.

5 bin euroya tahliye

Mahkeme Başkanı, Paul Cleasby´nin 5 bin euro kefaletle tahliye edilmesine ve tutuksuz yargılanmasına karar verdi. Tahliye kararına sevinen Cleasby, ``bu olaydan dolayı çok utanıyorum. Gerçekten böyle birşeyin olmasını istemezdim. Cezaevinde geçirdiğim iki buçuk ay ben ve ailem için çok zor geçti. Tahliye ettiğiniz için teşekkür ediyorum’’ dedi.

Yurtdışına çıkış yasağı konulmayan Cleasby´nin bugün ülkesine döneceği belirtildi.
aa
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2004 Çarşamba 14:38:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?