3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Tarihi Moda İskelesi'nde 12'nci eylem

Modalılar tarafından Tarihi Moda İskelesi'ndeki içki yasağını protesto etmek amacıyla başlayan eylem, gün geçtikçe konusunu ve içeriğini genişletiyor. 

Tarihi Moda İskelesi önünde her hafta düzenli olarak yapılan eylem haftalar önce, Moda İskelesi'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Beltur'a devredilmesinden sonra kafede uygulanan içki yasağını protesto etmek amacıyla başladı. Haftalar geçtikçe, Moda İskelesi'ne sahip çıkmak için biraraya gelen Modalılar, birçok kişi ve gruptan destek aldı. Dün gece 12'ncisi düzenlenen eylemin konu başlığı "Kentsel Dönüşüm" olarak belirlendi. Eyleme Başıbüyük Doğayı ve Çevreyi Koruma ve Geliştirme Derneği, Gülensu, Gülsuyu Güzelleştirme Derneği ve Birleşik Taşımacılar Çalışanları Sendikası ve Haydarpaşa Garı çalışanları destek verdi. 

Ellerinde fenerleri ve içkileriyle toplanan grup adına basın açıklamasını Gülensu, Gülsuyu Güzelleştirme Derneği Yöneticisi Erdoğan Yıldız okudu. Yıldız yaptığı açıklamada içki yasağını getiren zihniyetin her alanda memleketi felakete sürüklediğini ifade ederek, Haydarpaşa Garı'nın iğreti bir sempozyum salonuna dönüştürülmek istendiğini söyledi. YIldız "Değişen şartlar altında, kentte var olmak ve yaşamak ayrıcalıklı sınıfa nasip olacaktır. "Kentsel Dönüşüm" denen rezaletin ardındaki niyet, rant bölüşümünde işbirliği yapılacak küresel sermayeyi çekmek için gereken vitrin düzenlemesidir" diye konuştu. Basın açıklamasının okunmasının ardından Kenan Bilek mini bir konser verdi. Konserden sonra grup olaysız dağıldı.
Gelecek hafta "yoksulluk ve yolsuzluk" başlığı altında eylemlerine devam edeceklerini söyleyen Modalılar tüm ev hanımlarını tencere ve tavalarıyla Tarihi Moda İskelesi'nde buluşmaya davet etti.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2008 Cumartesi 11:49:43
Güncelleme :11 Ekim 2008 Cumartesi 11:53:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Moda İskele IP: 85.105.127.xxx Tarih : 11.10.2008 14:44:33

-Dünyanın en ünlü iskelesi -Yobaz kaçıran, liboş savar mekan -Aydınlanmanın son simgesi -Yurtseverliğin kalesi -O bir fenomen -Yobazların denize döküleceği yer -Gerçek aydın, sanatçı, yazar, çizer turnusolu -Segilini alıp gidilesi ,doya doya öpülesi yer -İçkini kapıp gidilesi, içip güzelleşilesi yer -Işığını alanın yobazın karanlığını yırtmaya geldiği yer http://www.facebook.com/group.php?gid=25439003570