6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Tarihi 'Pera Palace' kapılarını açıyor

TARİHİ PERA PALACE HOTEL KAPILARINI AÇTI

İstanbul'un gerek mimari açıdan gerekse sosyal hayata katkıları nedeniyle değerli simgelerinden olan ve açılışı merakla beklenen Pera Palace Hotel, düzenlenen bir basın toplantısı ile açılış öncesinde kapılarını ilk kez basın mensuplarına açtı.

İstanbullu Levanten mimar Alexander Vallaury'nin tasarımı olan Pera Palace Hotel, 2008 yılının Nisan ayından bu yana kapsamlı bir restorasyon-renovasyon sürecindeydi. Beşiktaş Turizm Yatırımları A.Ş. tarafından 23 milyon Euro yatırımla gerçekleştirilen restorasyonun sona ermesiyle, Pera Palace Hotel 1 Eylül'den itibaren tamamen yenilenmiş olarak konuklarına hizmet vermeye başlıyor.

Türkiye'nin Avrupa standartlarındaki oteli olarak açılan Pera Palace Hotel'in restorasyonu, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu ile bu proje için özel olarak bir araya gelen akademisyen ve profesyonellerden oluşan Danışma Kurulu ve özel Proje Ekibi tarafından gerçekleştirildi.

Pera Palace Hotel'in üst yapı kullanım haklarına sahip olan Beşiktaş Turizm Yatırımları A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Kalkavan, otelin açılışı nedeniyle düzenlenen basın toplantısında restorasyon projesinde emeği geçen herkese teşekkür etti. Kalkavan, "Pera Palace Hotel'in işletilmesi için uluslararası bir otel zinciri ile anlaşmayı tercih etmedik. Bu kararımızın altında, bir 'müze-otel' olan Pera Palace Hotel gibi tarihi bir markanın işletilmesinde, kendi şirketimizin yabancı bir zincirden çok daha hassas, bu sembol yapıyı koruma konusunda çok daha dikkatli davranacağı inancı yatıyordu" diye konuştu.

Otelin Genel Müdürü Pınar Kartal Timer ise, "İstanbul'un en değerli simgelerinden biri olan bu yapıyı, eski ihtişamıyla kente ve dünya turizmine armağan edebilmek için var gücümüzle çalıştık. Binanın tarihi niteliğinden gelen zorluklar, Pera Palace'ı sıra dışı servis sunan, geçmişin incelikli hizmet anlayışını yaşatan bir otel olarak açma arzumuzla birleşince, çalışmalar oldukça uzun sürdü. 1800'lerin sonundaki açılışından itibaren hep ilklere ev sahipliği yapmış, değişik kesimlerden ünlü konukları ağırlamış olan Pera Palace Hotel, her döneminde kentte sosyal yaşamın, davetlerin, baloların merkezi olmuş. Cumhuriyet'in kuruluşundan önce ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk burayı adeta evi gibi benimsemiş. Cumhuriyet döneminde salonlarımızda gerçekleşen Cumhuriyet Baloları hala konuşuluyor. Yenilenen Pera Palace Hotel'in eskiden olduğu gibi yine kentle bütünleşmesi en büyük amacımız" dedi.

TARİHİ PERA PALACE HOTEL KAPILARINI AÇTI
TARİHİ PERA PALACE HOTEL KAPILARINI AÇTI
TARİHİ PERA PALACE HOTEL KAPILARINI AÇTI
İHA
Yayın Tarihi : 24 Ağustos 2010 Salı 15:46:04
Güncelleme :24 Ağustos 2010 Salı 18:53:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?