30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Tarihi projeye Schindler imzası

TARİHİ PROJEYE SCHINDLER İMZASI

Schindler, Asya'yı Avrupa'ya, su altından bağlayan tarihi Marmaray projesine 9 asansör ve 59 yürüyen merdiven kuruyor.

Asya'yı Avrupa'ya bağlayan ve tüm mühendislerin rüyalarını süsleyen tarihi Marmaray projesi emin adımlarla sona yaklaşıyor. Bu projede kullanılacak asansör ve yürüyen merdiven tercihi ise Schindler oldu. Schindler bu dev projeye 9 asansör ve 59 yürüyen merdiven ile dahil oluyor.

Schindler Türkiye ekibinin titiz ve yorulmak bilmeyen çalışmaları sonucu tarihi projeye asansör ve yürüyen merdiven sağlayacak olan Schindler, 9 asansörün yanı sıra yüksekliği 6 ile 14,8 metre arasında değişen 49 adet 9300-30 serisi yürüyen merdiven ile 10 adet 9700-30 serisi yürüyen merdivenin kurulumunu yapacak.

Schindler Türkiye Genel Müdürü Mete Zadil yapılan anlaşma ve proje ile ilgili şunları söyledi: "Proje, şu anda dünyadaki en büyük ulaşım altyapı projelerinden birisidir. Böyle bir projede yer almaktan gurur duyuyoruz. Marmaray Projesi derinliği ve yer altı koşullarıyla ön plana çıkıyor. Trafik çözümüne bizimde katkımız olacağı için çok mutluyuz. "

 

"İLK KURULUM 2009 SONUNDA BAŞLIYOR"

Asansörler ve 49 adet 9300-30 yürüyen merdivenler Schindler'in Slovakya'daki üretim tesislerinden temin edilecek. 9700-30 tipi yürüyen merdivenler ise Şangay'daki tesislerden gelecek.

İlk kurulum 2009 yıl sonunda Kazlıçeşme İstasyonu'na yapılacak. Son kurulumlar da 2012 yılında gerçekleştirilecek.

Schindler için bu proje Türkiye'de üstlenilmiş en büyük proje olacak. Böylece başarılı Atatürk Havalimanı projesinden sonra bir başka büyük, prestijli bir proje de tamamlanılmış olacak.

Schindler, bu proje sonunda, projenin yüklenici firması Japon Taisei Corporation ile ikinci ortak çalışmasını tamamlamış olacak. Japon Taisei Corporation ile Schindler, daha önce Sri Lanka'da Bandaranaike havaalanı inşaatında da başarılı bir işbirliği yürütmüşlerdi.

TARİHİ PROJEYE SCHINDLER İMZASI
TARİHİ PROJEYE SCHINDLER İMZASI
İHA
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2009 Pazartesi 10:54:05
Güncelleme :2 Kasım 2009 Pazartesi 13:24:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?